Постигнете своето с точно тези психологически трикове

Психологически трикове

Психологическите трикове ни помагат да постигнем своето. Усвоите ли ги и вие, ще имате всичко, което си поискате.

Хората по природа са предсказуеми, дори да твърдят обратното. Дари да сте на висока позиция и да се имате за център на Вселената, психологията те разгадава.

Всеки иска да е пръв. Ето кои са най-лесните трикове да излезте победител в ситуациите, които попадаме често:

Досадна песен

За да изгониш от ума си досадната загнездила се песничка, то помислете за нейния край. Една от теориите е, че съзнанието ни зацикля на незавършени неща. Помислете за края на песента и излезте от ситуацията кат победители.

Авторитет

Убеждаване

Когато искаш да те приемат на сериозно, кажи, че дадена мисъл е от твой родител. Хората вярват много повече на родителски завети.

Скритата манипулация

Искаш някой да ти носи чантата – няма проблем. Връчи му я по време на оживен разговор. Доказано е, че повечето хора ще вземат чантата, без дори да се замислят. След края на разговора дори ще се чудят какво прави в ръцете им.

Силата на кимването

Постигнете своето с точно тези психологически трикове

Ако успееш да принудиш някой да кимва на нещата, които му говорите, то той се съгласява на подсъзнателно ниво с вас.

Илюзията на избора

Ако дадете на някой шанса да избира, без да има реален избор, ще излезете като победители. Ако например детето трябва да яде броколи, не му давайте избор между този и друг зеленчук. Много по добре го попитайте колко иска да изяде – 3 или 5. Така то не губи чувството си за право на избор, въпреки че изборът какво да яде вече е направен. Уловката може да се използва във всички сфери на живота.

Избягайте от неприятности

Постигнете своето с точно тези психологически трикове

Ако усещате, че колега ще говори лошо за вас, седнете близо до него. На психологическо ниво никой не може да говори зле за човек, който е непосредствено близо до него.

Камък, ножица, хартия

За да победиш в тази игра, ти бъди този, който задава въпроса: Камък, ножица, хартия. На това повечето хора реагират, като показват ножица. Изберете камък и ще победите.

Смях

Постигнете своето с точно тези психологически трикове

Когато всички се смеят, инстинктът на човек е да погледне този, който му е най-симпатичен. Ако искате да разберете кой с кого иска да стане по-близък, или искате да прикриете собствените си чувства, следете за погледите.

Повторения

Когато говорите с някого, изберете дума от речника на опонента. Всеки път, когато я каже, както и близки по смисъл на нея, кимайте, усмихвайте се или използвайте утвърждаващ жест. Ще видите как думата ще започне все по-често да се появява в разговора, а всички знаем, че повторението е майка на знанието. Използвайте го, когато искате повишение на заплатата например.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати