ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Следиш бившия: Виж причината!

Следиш бившия: Виж причината!

Следиш бившия: Виж причината!

Много жени, а и мъже, следят бившите си половинки. Понякога това става неволно, по навик, а друг път е обмислено, което го прави и адски странно.

Всеки го е правил. Без да се усетиш влизаш в социалната мрежа, пишеш името на бившия и кликаш. Дори да не осъзнаваш, ти вече си се превърнала в преследвачка. А ако системно проверяваш профила му, дали е в кафето, в което ходи обикновено, или спиш в колата пред дома му, за да видиш с коя се прибира – да, имаш проблем.

Следенето на бившия, дори по най-безобидните начини и оправдано зад невинни причини, е вреден навик. За да се справиш с него трябва да откриеш причината. Ето кои са 3-те възможни:

Ревнувате

Следиш бившия: Виж причината!

Всички искаме бившите ни да умрат в самота. Той обаче си има нова приятелка и изобщо не страда за грешките си. Ето защо следите профила му, за да се уверите, че тя не е по-добра от вас. Егото ви знае, че вие сте най-доброто нещо, което някога се е случвало на бившия. Въпреки това е добре да спрете да ревнувате. За вас ще е много по-добре да спрете да бленувате за нещастието му и да заживеете един щастлив живот.

Все още имате чувства

Следиш бившия: Виж причината!

И ви е грижа на него. Когато следите какво прави той, го чувствате една идея по-близо. За да не живеете в миналото и ако смятате, че има недоизказани неща между вас, най-добре го потърсете. Комуникацията винаги е за предпочитане пред депресията.

Имате ниско самочувствие

Следиш бившия: Виж причината!

Няма по-голяма драма от това да ви зарежат. Когато връзката ви е била основен приоритет в живота, загубата ѝ може да срине вашето его. Това ви кара да се чудите какво не ви е наред, като по този начин сипвате сол в раната. Често става причина да се взирате в новите му снимки и да се питате: Защо?

От друга страна така може би убивате времето, докато чакате да се върне. Това не ви е нужно, защото дори да го направи, той отново ще ви зареже и отново ще ви нарани. Егото ви не трябва да зависи от един мъж, така че изтрийте сълзите и профила му и гледайте само и единствено напред.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати