Правила за хранене на английското кралско семейство

Английското кралско семейство

Членовете на английското кралско семейство са обвързани с различни правила относно поведението, дрехите, дори и храненето. Извън официалните ангажименти, които виждаме всички, има още много стриктни протоколи около храната. Вижте някои правила за хранене на английското кралско семейство:

Кралицата трябва предварително да е одобрила менюто. Готвачът ѝ изпраща какво е планирал, а тя може да откаже някои ястия или да поръча други. Разбира се, готвачите знаят вкусовете и предпочитанията ѝ и се стараят да се съобразяват.

Кралицата се придържа към здравословно хранене, затова на вечеря няма паста, ориз, картофи и други храни с нишесте. Мидите и ракообразните също не присъстват в дома ѝ, заради опасността от хранително натравяне.

Когато се вечеря с кралицата, всички трябва да са на масата с официално облекло.

Когато на някого му се наложи да използва тоалетната по време на хранене, казва само: Извинете ме! Той не обяснява къде или защо отива. Но преди да го направи, кръстосва ножа и вилицата върху чинията, за да покаже на персонала, че все още не е свършил с това ястие. Това е част от етикета при хранене на кралското семейство.

Ако е готов, също има начин да сигнализира за това. Трябва да остави ножа и вилицата върху чинията, но без да ги кръстосва. Дръжките им трябва да сочат в долната дясна част на чинията.

Членовете на английското кралско семейство използват салфетките по специфичен начин. Сгъват ги на половина, а когато им трябват, използват вътрешната част да изтрият лицата си от храната. Така предпазват дрехите си и не позволяват да се види колко са се изцапали по време на хранене.

Когато кралицата приключи с вечерята, всички останали също са готови. Не трябва да си тръгвате преди това. Много е грубо някой да напусне вечерята, преди кралицата да е решила, че ястието е приключено. Тя леко разтегля това правило. Известно е, че оставя няколко хапки в чинията си, за да имат възможност всички да се нахранят.

Трапезата на английското кралско семейство е подредена по определен ред

Има специален екип, който отговаря за местата за сядане. Служителите определят официалното място на всеки по време на кралските вечери и други големи събития. Освен това има и правила с кого и кога да се говори.

Има правилен начин да се пие английски чай. По кралския протокол това се прави с палец и показалец върху горната част на дръжката на чашата. Ако е необходимо, средният пръст се използва за поддържане на основата на дръжката.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати