ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Минималистичен гардероб - как да го поддържаме?

Минималистичен гардероб - как да го поддържаме?

Минималистичен гардероб
Практичен уред за премахване на мъх
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен уред за премахване на мъх
44.00 лв.
Виж ››

Минимализмът в модата става все по-популярен в последно време. Минимализмът като начин на живот може да има две основни причини. На първо място, от гледна точка на спестяването на пари, поддържането на устойчив начин на живот и справяне с консумеризма, който последните години ни наложиха.

А на второ място, от гледна точка на изчистването. Изчистване от всичко натрупано, негативно, от клаустрофобията, която понякога ни обзема заради всичките вещи, които имаме.

Това в голяма степен важи и за гардероба. Постоянно има разпродажби и намаления. Как да не си купим едно или друго, когато е на такава ниска цена? Естествено, можем да не си го купим, защото реално нямаме нужда от него. Трябват ли ни 20 чифта обувки? А трябват ли ни 15 рокли?

Ако искате да освободите повече пространство в гардероба си и да усетите енергизиращата сила на разчистването и минимализма, следвайте тези няколко прости съвета за минималистичен гардероб.

Разчистете

За да стане светло и чисто както в гардероба, така и на душата ви, отървете се от всичко, което не носите. Възклицания от типа: О, но това е толкова хубаво и го пазя за специални случаи! или Това вече не ми става, но с новата диета със сигурност ще го облека един ден! трябва да бъдат забравени. Ако не сте носили нещо в продължение на няколко месеца, трябва да бъде изхвърлено. Продайте дрехите или ги дайте за благотворителност. Не ги пазете и не се затрупвайте с излишни вещи.

Открийте собствения си стил

Собствен стил

Не е нужно да се обличате с нещо ново и различно всеки път. Просто комбинирайте дрехите по различен начин. Използвайте задължителни аксесоари за всяка жена. Един прост и обикновен шал може да промени изцяло външния ви вид дори и да носите дрехите от вчера.

Същото се отнася и до платовете и разцветките, които избирате. Те трябва да говорят нещо за вас.

Купувайте класически линии, които да разчупвате с аксесоари. Модерните дрехи този сезон, със сигурност няма да се носят през следващия. Не се хвърляйте на тях.

Пазарувайте умно

Минимализмът до голяма степен е свързан с устойчивото развитие и опазването на околната среда. Производството на дрехи води до сериозно замърсяване на околната среда, а темпът, с който консумираме дрехи, увеличава още повече това замърсяване. Ето защо е добре да пазарувате умно. Какво имам предвид? Купувайте само най-необходимото. Научете се да пазарувате в магазини за втора употреба. Те вече не са онези миришещи странно магазинчета, в които се продават парцали и дрипи втора употреба. В тях вече може да намерите доста добри попадения, да не говорим и за дрехи от известни марки.

Естествено, има много други съвети за минималистичен гардероб, които трябва да следвате. Например, ако искате една дреха да издържи по-дълго, грижете се за нея правилно. Това означава да внимавате как я почиствате (има неподходящи дрехи за пране в пералня) и как ги съхранявате.

Минимализъм

Също така, може да заемате от други хора. Разменяйте дрехи с приятелки, особено ако става въпрос за дрехи за бременни или рокля за сватбата на някой братовчед. Дрехите за бременни са скъпи и неизползваеми през по-голямата част от живота ни. А роклята за сватба? Бъдете честни, колко пъти ще я облечете след това?

И запомнете, не е нужно да имаме всичко, което видим и ни хареса. Първият въпрос, който трябва да си зададете преди импулсивна покупка е: Това наистина ли ми трябва? , а после: Ще го нося ли често? Става ли за ежедневна употреба? Ако отговорите на тези въпроси са Не, НЕ го купувайте. Бъдете с минималистичен гардероб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати