Стилна визия с малко пари

Бохо мода

Постоянно чуваме от приятелки, от телевизии и медии, че не е нужно да харчим баснословни суми, за да изглеждаме перфектно. На теория това звучи наистина добре, но как да го постигнем на практика.

Независимо дали сте облечени с анцуг или костюм, един от основните принципи за постоянно перфектен външен вид е изграждането на навици, които да подобрят стила ви. Веднъж възприети, трябва да превърнете тези навици във втора природа.

Мода

Дори да правите всичко както трябва, пренебрегнете ли най-важното, то усилията ви ще останат напразни. Първото нещо, което околните ще забележат, е вашата коса.

А ако тя е неподдържана, желанието за стил просто няма да бъде постигнато. Затова – намерете си добър фризьор, направете го свой верен приятел и го посещавайте редовно, най-добре на всеки четири седмици.

Дрехи

Второто правило е да се отнасяте към своите дрехи с уважение. Те ще ви се отблагодарят, като изглеждат по-нови по–дълго време. За да се погрижите добре за тях, купете дървени закачалки, но не наблъсквайте много дрехи на тях, за да не се мачкат много. Когато стягате багажа си за някъде пък, ги сгънете правилно и прилежно, за да избегнете издирването на ютия след това.

За да спестите пари, просто инвестирайте в класически дрехи. Те имат по-дълъг живот. Когато попаднете на качествена дреха от памук или фина вълна например – едни от вечните материали, то не се колебайте да я купите.

Ретро Визия

Тази за момента висока инвестиция ще ви спести много пари в бъдещето, тъй като нивата на индекса ЦНИ – цената на износване при класическите облекла са сравнително ниски.

Когато откриете нещо, което ви пасва изключително добре и изглежда сякаш е правено за вас, купете поне два броя от него. Към това правило се придържайте стриктно, ако въпросната дреха е основа, от която никога няма да ви е излишна още една. Ако ви се струва твърде еднообразно, просто вземете същата, но в друг цвят.

Тайното оръжие, с което трябва да се сдобиете, ако искате стилът ви да е на ниво с малки финансови разходи, е намирането на брилянтния майстор шивач. Вталяване, подгъви – шивачът ви гарантира, че дрехите ще ви бъдат винаги по мярка.

Перфектната визия не изисква много пари, стига човека да има усет за стила. И по-точно, най-добре е всеки сам да определи своя собствен стил, с който винаги ще впечатлява, поради своята уникалност. Просто опитайте!

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ел
ел
22.03.2013 07:00
Как пък не ,вместо да си купя нещо сносно от разпродажба,да ходя да правя оборот на фризьорки през ден?Вижда ми се много тъпо-по скоро ако прическата е толкова важна би могло да се избере форма която да Ви подхожда и можете сами да поддържате в домашни условия,защото тук говорим за това че трябва да сме перфектни ,но с малко пари.Не ми се виждат практични съветите Ви.Аз лично в момента имам възможности ,но мисля че наистина не са нужни много средства човек да изглежда стилно-има начин.
3
1