Подходящи цветови комбинации за дрехи

Цветни Дрехи

За да имате ефектен гардероб, не е задължително да имате вродено чувство за съчетание на цветовете. Просто следвайте правилата за съчетаване, за да не изглеждате прекалено невзрачни, но да не сте и прекалено екстравагантни.

Трябва да знаете правилата за цветова хармония и тогава отделните цветове ще се превърнат в перфектна комбинация.

Съчетавайте от 2 до 4 цвята и никога повече. Еднотонният образ е прекалено скучен, а прекалено шареният дразни погледа. Сивият и черният цвят се съчетават с абсолютно всички ярки цветове. Сивото и черното са перфектни за базовите елементи на гардероба ви. Черното се съчетава най-добре с червено, синьо, жълто, оранжево.

Дрехи

Цветовете се съчетават добре помежду си, ако са пастелни. Нежните нюанси на розовото, светло синьото, прасковеното, лимоновото и бежовото се съчетават перфектно.

Силуетът ви ще е по-строен, ако горната част на тоалета ви е с около два или три тона по-светла от долната.

Класическо е съчетанието на бяло и черно, допълнено с ярък цвят за акцент в аксесоарите или обувките.

Можете да съчетаете близки нюанси – тъмно синьо със светло синьо и тюркоазено, или червено с коралово и тъмно розово.

Комбинация на Дрехи

Контрастното съчетание на ярки цветове също е много интересно, а е и актуално през това лято. Оранжевото и синьото, червеното и зеленото, лилавото и жълтото са добри съчетания. Класическо е съчетанието на светло синьо с шоколадово кафяво.

Белият цвят се съчетава с всички, но най-добре – със синьо, червено и черно. Бежовото е перфектно в комбинация с тюркоазено, черно, червено или бяло.

Сивото е ефектно в съчетание с червено, лилаво, цикламено, синьо. Розовото се комбинира добре с кафяво, бяло, резедаво, тюркоазено.

Червеното се съчетава с жълто, бяло, зелено, синьо и черно, а кафявото – с розово, бежово, светло синьо. Оранжевото е добре в съчетание със синьо, лилаво, бяло, черно, а жълтото – със сиво, черно, лилаво и светло синьо.

Зеленото стои добре с розово, тъмно оранжево, сиво, жълто, червено. Светло синьото е добра комбинация с оранжево, розово, бяло, жълто, червено, а тъмно синьото – със светло лилаво, бледо жълто и наситено сиво.

Рейтинг

5 4
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Julia  онлайн магазин
Розовото във всичките му нюанси може да се използва за дълги рокли за лятото
0
0