Акценти от седмицата на модата в Лондон

Седмица на модата

Модни експерти успяха да откроят седем основни тенденции от Седмицата на модата в Лондон. Ето и кои са те:

1. Плисетата са отново на мода и определено правят впечатление – върху роклите на дизайнерката Мери Катранцу, както и при полите на Ричард Никол. Плисетата са част и от тъмносивите палта на Тод Лин.

2. Следващият акцент, който се откроява от ревютата в Лондон, е черният цвят – добре знаете, че черното никога не излиза от мода. Подходящо е за почти всякакви събития и придава елегантност.

Мода

В Лондон черният цвят е сериозно засегнат в колекциите на Джон Роча. Впечатление правят набраните рокли и дантелените творения на дизайнера. Към черното се е ориентирал още Том Форд, чиито модели са облечени в кашмир, кадифе и вълна.

3. Тъй като стана дума за цветове, черното не е единствената багра, която заплени очите на модните експерти. Свежият син цвят присъстваше осезателно в колекцията на Роксанда Илинчич – забелязани бяха полите до прасеца, роклите в същия цвят и палтата, които имаха златни колани подчертаващи талията. Синият цвят се забелязва още в колекциите на Топшоп Юник, Ричард Никол, Темпърли.

4. Ботушите също са част от топ тенденциите, които се отличиха в Лондон – ботуши до бедрата на Антонио Берарди, както и велурените ботуши в черен цвят, които бяха над коляното показани от моделите на Топшоп Юник. Акцент бяха и кожените и черни ботуши в колекцията на Прийн.

Ботуши

5. Кожени или велурени – ботушите са супер актуални във всякакъв вариант, без значение до бедрото или по-къси. Но още по-важни стават, когато са сложени на голи крака – подобни модели показаха Хънтър, Роксанда Илинчич и Топшоп Юник.

6. Кожата определено е един от водещите акценти – естествена и изкуствена, в най-различни цветове. Пол Смит представи различни модели в син цвят с дебела ивица по средата.

Кристофър Кейн пък избра да облече моделите в кожени къси рокли. Отличиха се още жилетките от норка на Том Форд – в колекцията имаше и жилетки от изкуствена кожа. Екстравагантната и винаги различна Вивиан Уестууд показа много шик модели – с къси панталонки, по краищата на които имаше кожа.

7. Чантите на Бърбъри са решени в среден размер и всички са украсени с ръчно рисувани произведения на изкуството. Най-новите си чанти представи и Мълбъри, създадени от модела Кара Делвин.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати