ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Перфектна визия за официален прием

Перфектна визия за официален прием

Официален прием

Въпреки че у нас думата дрес код се приема само на теория и никой не се чувства длъжен да я спазва, все пак има събития, които налагат избягването на неглижирания вид.

Когато се отива на официален прием, етикетът задължава в поканата за него да се упомене какъв дрес код налага. А най-доброто, което можем да направим, е да го следваме, за да не изглеждаме гротескно спрямо заобикалящите ни персони. Във всички писани и неписани правила за подобни грандиозни събития, спазването на дрес кода е задължително условие за всеки, който най-малкото иска да бъде допуснат до него.

И така, за да не попаднете под критиките на публиката, е добре да спазвате някои съвети, за да блеснете с перфектна визия. По презумпция мъжете залагат на костюм. Той трябва да е по мярка, с добра кройка, най-добре ушит. Традиция е да се залага на черното. Всяка вариация може да донесе както възхита, така и пагубен резултат. Така че по-добре не рискувайте.

Неписаните правила относно дамите, дори да няма задължителен дрес код, повеляват елегантна рокля. Дължината и не бива да е над средата на бедрото. Това се налага не само от естетическа гледна точка, но и от чисто практична. Ако има високи стълби, минижупът няма да ви бъде в услуга при изкачването им.

Прием

За роклите е позволено деколтето. Едно от най-добрите решения за тоалет е черна рокля до под коляното, с нежно деколте на гърба. Всякакви вариации като корсети, дантели, пайети, кринолини биха били всичко друго, но не и добра идея за визия на прием.

Цветът на роклята може да варира. Класическите черно и бяло, изчистени или в семпла комбинация, са за предпочитане.

Етикетът налага косата да е прибрана назад, права или загатната в семпъл код. Гримът, както всяко друго нещо, трябва да е семпъл. Достатъчни са минимални количества фон дьо тен, руж за скулите, черен молив или очна линия и спирала за очите. Устните трябва да са в цвят, подхождащ както на роклята, така и на тена ви.

Един от най-подходящите аксесоари за прием са диамантите, но не прекалено много или прекалено големите. Ако не разполагате с такива, заложете на скромни и нежни аксесоари.

Завършекът на перфектната визия са обувките. Най-добри за случая са тези на класически с ток, без значение висок или нисък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати