Защо мъжете не носят чорапогащи

Чорапогащи

Макар в Средновековието чорапогащите да са били употребвани от мъжете, днес изглежда почти абсурдно да видите мъж да носи чорапогащи. Някога този аксесоар, който днес е смятан за типично дамски, е бил носен именно от благородниците.

От момента, в който хората са измислили чорапогащите, чиято първоначална цел е била да топлят целите крака, те са били символ на богатство и охолство. Едва преди около 200 години са се превърнали в незаменима част от дамския гардероб.

Когато говорим за чоропогащи, обикновено си представяме именно онези тънки чорапогащи, произведени от ликра, с които женският крак винаги изглежда елегантен. В наши дни продължават да се произвеждат мъжки чорапогащи, като за известен период от време дори на модните подиуми са излизали мъже, носещи чорапогащи.

Така например още през 2009 в Лондон дизайнерските къщи са се опитали да продават мъжки щамповани чорапогащи, струващи около 70 лири, а тази модна тенденция бързо се е прехвърлила и зад океана.

В Оксфорд, който е сред най-известните университетски градчета, където от векове моралът е високо ценен, през 2012 г. е прието в университета мъжете да могат да носят не само чорапогащи, но и поли. През 2013 г. много световно популярни италиански марки като Роберто Кавали се опитват също да наложат чорапогащите като унисекс аксесоар.

Всички тези модни тенденции обаче не успяват да просъществуват дълго. Просто чорапогащите не се свързват с мъжката физика и всеки би бил изумен или дори ще посочи с пръст, ако види по улиците някой мъж, който да носи фини и тънки чорапогащи.

Ето някои размисли защо мъжете днес не носят чорапогащи и кои са единствените случаи, в които се приема за нормално да видите мъж в чорапогащи:

- Наложилото се вече над 2 века мнение, че само жените могат да носят чорапогащи, трудно може да бъде променено;

- Ако видите мъж с чорапогащи веднага ще решите, че е или гей или травестит;

- Фините дамски чорапогащи, носени от мъж, могат да са доказателство, че той има фетиш към дамските крака, обути в красиви тънки чорапогащи, или към дългите чорапи, които се носят с корсет от нежната част на обществото. Но гледката на мъж, носещ чорапогащи пак ще е абсурдна;

- Прието е мъж да носи чорапогащи само по време на конкретен спорт, като колоездене например;

- Мъжете, чиято работа е свързана с излагане на екстремни ниски температури, е прието да носят чорапогащи, но те са под формата на термо бельо;

- Носенето на чорапогащи е неестествено за мъжката анатомия. Така, както е доказано, че тясното долно бельо като впитите слипове например е вредно да бъде носено от мъже, същият отрицателен ефект би се получил, ако мъжете започнат да носят чорапогащи.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Адриян
Адриян
12.07.2017 14:10
Аз съм мъж с нормална полова ориентация. Аз също имам фетиш и нося дамски клинове, чорапогащници и чорапи. Аз обичам да усещам краката да са ми обуди в гладка материя и другото което искам да кажа че съм с чувствителна кожа по краката и бедрата и затова ги нося аз се чувствам конфортно с тях и ми доставя истинско удоволствие да ги нося.
2
0
Bebo
Bebo
12.03.2017 01:58
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
1
0
az
az
24.07.2015 17:06
Аз нося чорапогащи, тънки чорапи и клинове и съм мъж, но разбира се ги нося тайно и както е казано в статията имам фетиш към тях.
Споделил съм на жена ми и тя няма нищо против, даже ми купува когато я помоля, че ми е неудобно от продавачките, както се сещате.
Не смятам, че има нещо гейско в това, но съм пристрастен както се сещате, така че да не ви убеждавам.
Иначе мога да кажа, че са много удобни и няма никакъв проблем с мъжката физика. Въпросът е да вземеш правилния размер и модел. То си е като всички останали дрехи. Жалко, че няма да може да се наложи мъжка мода и да си се разхождам така по улиците, но съм се примирил вече, обществото като цяло е нетолерантно към какво ли не.
Бъдете живи и здрави всички, даже и нетолерантните ;)
17
0