Седем модни грешки, които ви правят по-дебели, отколко сте

Модни грешки

Начинът, по който се обличаме, може да създава и приятно и неприятно впечатление за тялото ни. Разбираемо е, когато носим няколко килограма в повече, да се опитаме да ги прикрием, но в прекаленото старание могат да се допуснат доста груби грешки.

Почти няма жена, която да е напълно доволна от фигура си, но ако вие се възхищавате на телата на дамите около вас, това е най-вероятно защото те правилно подбират облеклото си.

По-пълните жени на всяка цена трябва да избягват определени модни грешки, които могат да ги направят по-дебели, отколкото всъщност са.

Пухкави жени

Не се обличайте изцяло в черно

Вярно е, че черният цвят вталява фигурата, но когато сте облечени от глава до пети само в черно, ще постигнете точно обратния ефект. Когато един цвят силно доминира в облеклото, той привличат вниманието върху извивките на фигурата и ако те не са в идеални размери, това бързо ще се види.

За да използвате ефекта на черното, обличайте черни дрехи само в областите на тялото си, за които сте най-несигурни. Ако това са бедрата и дупето, спирайте се на черни панталони, а ако са ръцете и гърдите – черни блузи. А останалите цветове от тоалета ви нека да са в по-топли нюанси.

Не носете прекалено широки дрехи

Честа грешка на закръглените жени е да купуват дрехи с един размер по-голям, смятайки, че това прикрива фигурата им. Истината обаче е, че широките дрехи ви правят по-пълни. Затова купувайте вашия размер дрехи и както широките дрехи, избягвайте и твърде прилепналите.

Не носете твърде къси поли и панталони

Късите поли и панталони не отиват на всяка жена, а само на онези, които имат дълги и изваяни крака като на модел. В случай че вие не се изявявате по модните подиуми и не смятате краката си за най-голямото си достойнство, купувайте си поли и панталони със средна дължина – до коляното.

Обувки на платформа

Внимавайте с избора на очила

Когато имате по-пълно лице, трябва да сте изключително внимателни с избора на очила и да избирате само модели, които идеално се вписват с формата на лицето ви, защото всеки недостатък ще се вижда.

Намерете сигурен приятел, с когото да пазарувате

Голяма грешка на повечето жени е, че пазаруват с грешния човек. Щом решите да направите шопинг обиколка, вземете приятел със себе си, на чието мнение и вкус може да се доверите и който няма проблем да ви каже кои наистина ви отива и кое – не.

Не купувайте обувки на платформи

Колкото и добре да изглеждат на витрината в магазина, обувките на платформи не са за по-пълните жени, защото те правят краката по-големи и визуално придават обем на цялото тяло.

Не носете копринени шалове

Не носете копринени шалове през пролетта и лятото, а през зимата и есента избягвате да ги увивате в кръг около врата си. Това ще фокусира вниманието върху лицето ви и най-вече върху бузите ви, правейки ги по-пълни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#204936
ако ти е писнало да те наричат „дебелата", „цоцоланата", „свинята", „тлъстата", „ходещото кюфте" вземи си това,гарантирам ще спреш да плюскаш като луда ,ще отслабнеш без диети и упражнения
0
0
Julia  онлайн магазин
На пълните жени им отиват дълги рокли на дребни фигури, цветя, щампи, съчетани с ниска обувка тип пантофка или спортни кецове
1
0
Zlatka Georgieva
Zlatka Georgieva
20.04.2017 08:33
Здравейте от мен! Наистина ми харесаха вашите съвети, мисля че те важат за всички дами, дори и за пухкавелки като мен. Дълго време изпитвах огромни затруднения в намирането на подходящите за мен облека особенно за зимния сезон. За мой късмет на желанията ми се изпълниха. Надявам се да съм била полезна на някоя макси дама като мен.
0
0