Боно ще задмине и Пол Макартни по богатство

Боно

Инвестиция, която фронтменът на групата U2 Боно направи през 2009 г. може да го постави на първо място в класацията за най-богатият музикант в света. От няколко десетилетия Боно е известен преди всичко като вокалист на ирландската рокгрупа U2, но той далеч не се интересува само от музика. Боно участва активно в благотворителни организации като УНИЦЕФ и в различни иновативни кампании, като една от тях може да го направи милиардер.

52-годишният музикант има нюх за успеха. През 2009 г. той закупи 2.3 процента от акциите на Facebook за сумата от 90 милиона долара, чрез неговата фирма "Elevation Partners". Парите, които ще се влеят в сметката на певеца, ще дойдат от пускането на акциите на борсовия пазар, които към момента са оценени на 1.5 милиарда долара , което е равно на 950 милиона паунда. Технически погледнато това означава, че ще надмине сър Пол Маккартни по богатство, тъй като британската звезда може да се похвали до момента със „скромните“ 665 милиона паунда.

Социалната мрежа Фейсбук дебютира на борсата в петък следобяд, като до момента медийна компания е оценена на 100 милиарда долара (63 милиарда паунда). Освен Боно, добри постъпления в банковите сметки ще имат и за всички най-ранни инвеститори в социалната мрежа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати