Мегаскандал! Снимки на Стоичков с умрели животни разгневиха народа

Стоичков Африка

Легендарният Христо Стоичков ядоса България. Причината са скандалните му снимки, които изтекоха в мрежата. На тях Камата позира на сафари с богата плячка, която е отстрелял сам.

Стоичков и съпругата му Мариана са прекарали една романтична ваканция в Африка. Там те са посетили резервата на диви животни Мебенка в РЮА. Мястото е собственост на испанска компания, което обяснява избора на футболиста да ловува именно там. В продължение на дълги години той и съпругата му живееха в Испания и се чувстват най-добре на места, където се говори езикът на Сервантес.

Снимките от семейната ваканция, които изтекоха в мрежата обаче, предизвикаха вълна от възмущение. Те бяха качени в сайт на сафари дестинацията.

Потребители и екозащитници се обявиха против практиката да се отстрелват животни, които са на изчезване, и се изумиха как е възможно това да се практикува в 21-ви век. Въпреки това деянието е напълно законно.

В Южна Африка разходките на сафари на чужденци са един от най-доходоносните практики. Убиването на животни е позволено, но само срещу определената сума, пише 24часа.

Запознати са направили груба сметка и са изчислили, че Стоичков би трябвало да е платил най-малко 20 хиляди долара за удоволствието да ловува сред природата. В резервата най-скъп е белият бик, който струва 75 000 долара. Убийството на крокодил струва 8 500 долара, а африканският бивол – 9 500 долара.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати