Благо Джийзъса става поп

Благо Джийзъса става поп
Снимка: Личен архив

Футболистът Благой Георгиев, носещ гръмкия прякор Джийзъса, е решен да стане поп. Нашенецът обмисля да направи това, след като дойде време да се пенсионира като футболен халф.

Страстта на Благо към религията отдавна е известна. За нея говорят множеството му татуировки с религиозна насоченост, покриващо по-голямата част от тялото му.

Днес Георгиев чака дете от руската танцьорка Есмер Омерова. Той е решен да се премести в руската столица за постоянно. Нашенецът дори проучвал условията за обучението за поп. Той ясно си давал сметка, че след като кариерата му на футболист приключи, няма да стане треньор.

И си правел тънки планове за бъдещето, за които разчита на познанствата си с духовници в Москва, пише Блиц. Бивши футболисти от Славия разкриват, че Благой е искал да постъпи в Семинарията още докато играел за белите.

Георгиев е наясно, че като поп няма да печели много. Той обаче мечтаел да се доближи до своя създател и да търси изкупление за греховете си. Най-съкровената му мечта била от поста си на духовник да предпазва миряните от изкушенията на живота, на които доскоро сам се отдаваше без много да му мисли.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати