Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

За повече бебета: Френски кмет ще раздава безплатна виаграЗа повече бебета: Френски кмет ще раздава безплатна виагра
Село без деца е село, което умира, каза френският кмет....
Френски палачинкиФренски палачинки
1
Пресейте брашното в купа и добавете захарта. Направете кладенче в центъра. Объркайте ваниловата есенция, разбитите яйца, жълтъка и около 50 мл мляко. Сипете получената смес в кладенчето. Добавете стопеното масло и разбийте...
Френски мекициФренски мекици
Поднесете френските мекици топли със сладко, компот, мед или сирене....
Френски крокетиФренски крокети
Поднесете френските крокети с гарнитура от картофено пюре или салата....
Френски сосФренски сос
Френският сос е подходящ за гарниране към риби, дивеч и др....
Френски кроасаниФренски кроасани
1
Френските кроасани се пекат 18 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса. Сервирайте със сладко или масло....
Оригинални френски макарониОригинални френски макарони
Оригиналните френски макарони са страхотен десерт, подходящ за специални гости и празнична трапеза. Вижте също как да си направите френски крем карамел или любимото френско Брюле....
Френски лимонови курабииФренски лимонови курабии
Френските лимонови курабии поднесете със следобедното кафе....
Пухкав Френски хлябПухкав Френски хляб
Пухкавият Френски хляб е много вкусен....
Френски постен гювечФренски постен гювеч
Сложете резените патладжан в чиния и ги посолете. Оставете да се отцедят 20 минути и ги изплакнете добре със студена вода. Загрейте олиото в тигана и запържете леко патладжана и лука. Добавете тиквичките, чушките...
Френски зелен драконФренски зелен дракон
Съставките се смесват с много лед в шейкър, разклаща се силно и се прецежда. Сервира се в коктейлна чаша....
Домашен френски пастетДомашен френски пастет
2
Поднесете домашния френски пастет топъл или охладен върху препечени филийки....
Френски шоколадов кремФренски шоколадов крем
Сипете френския шоколадов крем в голяма форма или в по-малки десертни чашки, предварително леко намаслени. Оставете да престои за 1 нощ в хладилника....
Традиционен френски РататуйТрадиционен френски Рататуй
Ще запържваме всички зеленчуци поотделно, а не заедно. Започваме, като нарязваме на ситно главата кромид лук, запържваме го и продължаваме с тиквичката нарязана на кубчета, патладжани и червени чушки. Най-накрая запържваме...
Класически френски омлетКласически френски омлет
Яйцата се разбиват леко с вилица, като внимавате да не се получи много пяна. Добавете сол. Използвайте чугунен тиган. Но ако нямате, и такъв с незалепващо покритие ще свърши работа. Сложете малка бучка масло в тигана...
Френски ябълков сладкишФренски ябълков сладкиш
Обелете ябълките, разделете ги и ги нарежете на много тънки филии. Разбъркайте ги със сока от половин лимон - това ще предотврати бързото им почерняване. В купата на миксера чукнете яйцата и ги разбийте много добре със...
Френски лимонов пудингФренски лимонов пудинг
Загрейте маслото, добавете брашното и направете светла запръжка, разредете с топличкото мляко и бъркайте, докато се получи гладък сос. Добавете захарта, настърганата лимонова кора и жълтъците, разбийте добре и снемете...
Френски яйчен пуншФренски яйчен пунш
Лимонът се измива и се нарязва на кръгчета, без да се бели. Добавя се в черния чай, разбърква се, добавя се ванилията и сместа се вари 5 минути на слаб огън. Прецежда се и се оставя за 30 минути под капак. Жълтъците се...
Традиционен френски галетТрадиционен френски галет
Украсяваме нашия традиционен френски галет с пресни подправки и чери доматки. Вижте също как да си направите галет с плодове или любимия френски крем карамел....
Френски ябълков пайФренски ябълков пай
Френският ябълков пай е много вкусен....
Френски десерт клафутиФренски десерт клафути
Френският десерт клафути е много вкусен!...
Френски маслен сосФренски маслен сос
Разтопяваме 1 с.л. масло, слагаме брашното и разбъркваме на гладка смес. Постепенно с бъркане прибавяме врелия бульон. Без да преставаме да бъркаме, варим соса десетина минути. Посоляваме, подправяме с черния пипер и...
Френски сладки сухариФренски сладки сухари
Брашното се смесва със захарта, солта, ванилията и бакпулвера. Разбърква се добре и се добавя нарязаното на кубчета масло. Едно по едно се добавят 2 от яйцата и се замесва тесто. Бадемите се счукват и се добавят към тестото...
Френски ябълкови тригуниФренски ябълкови тригуни
Загрейте фурната на 200 градуса. Леко намазнете тава за печене. Обелете и нарежете ябълките, сложете ги в тенджера със захарта и водата и ги задушете, докато водата се изпари. Направете ябълките на пюре с вилица и запазете...
Френски пържени филийкиФренски пържени филийки
Разбиийте сметанта, яйцата, захарта и сока. Всяка филийка се потапя всместа исе изпържва в малко масло. Сервирайте филийките, поръсени с пудра захар....