Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Село без деца е село, което умира, каза френският кмет....

1

1

Оригиналните френски макарони са страхотен десерт, подходящ за специални гости и празнична трапеза.
Вижте също как да си направите френски крем карамел или любимото френско Брюле....

Сложете резените патладжан в чиния и ги посолете. Оставете да се отцедят 20 минути и ги изплакнете добре със студена вода.
Загрейте олиото в тигана и запържете леко патладжана и лука.
Добавете тиквичките, чушките...

Съставките се смесват с много лед в шейкър, разклаща се силно и се прецежда.
Сервира се в коктейлна чаша....

2

Сипете френския шоколадов крем в голяма форма или в по-малки десертни чашки, предварително леко намаслени.
Оставете да престои за 1 нощ в хладилника....

Ще запържваме всички зеленчуци поотделно, а не заедно.
Започваме, като нарязваме на ситно главата кромид лук, запържваме го и продължаваме с тиквичката нарязана на кубчета, патладжани и червени чушки.
Най-накрая запържваме...

Яйцата се разбиват леко с вилица, като внимавате да не се получи много пяна. Добавете сол. Използвайте чугунен тиган. Но ако нямате, и такъв с незалепващо покритие ще свърши работа.
Сложете малка бучка масло в тигана...

Обелете ябълките, разделете ги и ги нарежете на много тънки филии. Разбъркайте ги със сока от
половин лимон - това ще предотврати бързото им почерняване.
В купата на миксера чукнете яйцата и ги разбийте много добре със...

Загрейте маслото, добавете брашното и направете светла запръжка, разредете с топличкото мляко и бъркайте, докато се получи гладък сос.
Добавете захарта, настърганата лимонова кора и жълтъците, разбийте добре и снемете...

Лимонът се измива и се нарязва на кръгчета, без да се бели. Добавя се в черния чай, разбърква се, добавя се ванилията и сместа се вари 5 минути на слаб огън. Прецежда се и се оставя за 30 минути под капак.
Жълтъците се...

Украсяваме нашия традиционен френски галет с пресни подправки и чери доматки.
Вижте също как да си направите галет с плодове или любимия френски крем карамел....

Разтопяваме 1 с.л. масло, слагаме брашното и разбъркваме на гладка смес. Постепенно с бъркане прибавяме врелия бульон.
Без да преставаме да бъркаме, варим соса десетина минути. Посоляваме, подправяме с черния пипер и...

Брашното се смесва със захарта, солта, ванилията и бакпулвера. Разбърква се добре и се добавя нарязаното на кубчета масло. Едно по едно се добавят 2 от яйцата и се замесва тесто.
Бадемите се счукват и се добавят към тестото...

Загрейте фурната на 200 градуса. Леко намазнете тава за печене. Обелете и нарежете ябълките, сложете ги в тенджера със захарта и водата и ги задушете, докато водата се изпари.
Направете ябълките на пюре с вилица и запазете...

Разбиийте сметанта, яйцата, захарта и сока. Всяка филийка се потапя всместа исе изпържва в малко масло. Сервирайте филийките, поръсени с пудра захар....