Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Биокозметика в домашни условияБиокозметика в домашни условия
Освен че този начин е много по-евтин от закупуването на готовите продукти от магазините, така ще е сигурно, че ползвате истинска биокозметика....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да познаем лъжецаКак да познаем лъжеца
1
Когато някой се опитва да скрие нещо или да излъже, обикновено дава съвсем кратки отговори и обяснения, по възможност едносрични. За да изкарате истината от такъв човек, трябва да го накарате да говори. Трябва да помните...
Как да познаем пневмониятаКак да познаем пневмонията
За да се справите с пневмонията, трябва да знаете какво представлява тази болест и как да я познаете....
Как да разпознаем алкохола ментеКак да разпознаем алкохола менте
Водката менте обикновено съдържа малки частици с неясен произход, а също така може да е мътна или жълтеникава....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да познаем хубавото сирене?Как да познаем хубавото сирене?
Знаем, че българинът рядко сяда на масата без сервирано сирене на нея. Всъщност се оказва, че ние консумираме близо 60 000 тона сирене годишно, което само по себе си е чудесно постижение. Лошото е, че същевременно сме консуматори...
Да познаем болестта по езикаДа познаем болестта по езика
1
Според лекарите езикът е огледалото на стомаха. Придобитите изменения на езика често са ранен сигнал на редица вътрешни заболявания. Сухият език се наблюдава при повишена температура, остри инфекции и загуба на течности...
Как да познаем оригиналния парфюмКак да познаем оригиналния парфюм
1
Ако при пръскането на парфюма усещате силна миризма на спирт, най-вероятно са ви пробутали менте. А ако цената на парфюма е поне два пъти по-евтина от тази на оригиналния, значи фалшификатът е във вашите ръце....
Как да познаем истинските биохраниКак да познаем истинските биохрани
Да живеем природосъобразно и да сме здрави не включва само храната. Трябва да създадем режим различен от този, който сме имали до момента особено ако сме били привърженици на т.нар заседнал начин на живот. Трябва да бъдем...
Как да познаем лъжливия апетитКак да познаем лъжливия апетит
2
Когато сме гладни, сме готови да изядем каквото и да е, само да заситим глада си. Но апетитът е друга работа – той се разпалва при вида на нещо вкусно. Той може да се появи, докато гледате как някой хапва тортичка или...
Как да познаем истинския диамантКак да познаем истинския диамант
1
За да разпознаете дали един диамант е истински, най-добрият начин за това е тест в лаборатория със специализираното оборудване и специалист хемолог - оценител на скъпоценни камъни. Ако обаче случаят изисква бърза реакция...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Ядем шунка ментеЯдем шунка менте
3
Шунката, която родни месопреработватели предлагат, масово е менте, тъй като не е произведена от сушеното месо на свински бут, а от различни разфасовки. В шунката дори се добавяло нерегламентирано желатин....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....