Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Халацион - що е то?Халацион - що е то?
Халацион представлява запушване и подуване на малките жлези под клепачите. Малките жлези секретират маслен секрет върху окото. Казват се мейбомиеви жлези. Халационът много наподобява ечемик на окото, но е съвсем различно...
Що е то креативност?Що е то креативност?
Ползите от креативността - Помага за решаването на съществуващи проблеми, защото това е добра идея, която може да помогне да се намери изход от безизходицата....
Скирела - що е то?Скирела - що е то?
Скирела е прясно сирене, типично за исландската кухня. Това прясно и ненаситено с мазнини сирене, с мека консистенция и кисел вкус, е направено от краве мляко чрез сложен процес. Скирела е сирене с много древна традиция...
Блуждаещ нерв - как определя емоциите и физическото ни състояниеБлуждаещ нерв - как определя емоциите и физическото ни състояние
Признаци за здрав тонус на блуждаещия нерв Здравословният тонус на блуждаещия нерв се показва от лекото увеличаване на пулса при вдишване и намаляването му по време на издишване....
Що е то сталкинг?Що е то сталкинг?
2
Сталкинг е висша окултна практика, с помощта на която човек може да се промени изцяло и дори и най-близките му хора да не го познаят. Добре подготвеният сталкер може да преминава в паралелни светове. Сталкингът е система...
Профайлър - що е то?Профайлър - що е то?
Профайлърът е криминалист, анализатор, който може да направи психологически профил на престъпника само по следите, които са останали на местопрестъплението. Профайлърът е незаменим при издирването на серийни убийци, тъй...
Радиестезия - що е то?Радиестезия - що е то?
1
Радиестезия идва от лат. Radiato – излъчване, лъчеизпускане и от гръцки aesthesis - чувство, усещане. Буквално се превежда като “чувствително сияние”. Самата дума произхожда от Франция, от началото на XX век. Тогава, няколко...
Зороастризъм - що е то?Зороастризъм - що е то?
С термина зороастризъм се назовава една от най-древните религии на Откровението. Тя пази разказите на Ада и Рая, за първия човек, за противопоставянето на доброто и злото и техните корени и битките им за човешката душа...
Ментализация - що е то?Ментализация - що е то?
Още от зората на съществуването си, хората се различават от останалите живи същества в екосистемата със своята развита социална култура. Развитите социални умения са и предпоставката хората да търсят все по-нови начини...
Що е то куилинг?Що е то куилинг?
2
Куилинг или квилинг е форма на изкуство – използват се хартиени лентички, които се навиват и сплескват, след което се залепят заедно на определено място. Правят се за украса на най-различни неща – много често можете да видите...
Касия - що е то?Касия - що е то?
Чували ли сте някога за растението касия? А знаете ли какво представлява то? Касията е вид канела, която се отличава по няколко причини от нейната роднина - цейлонската канела. Растението се използва предимно в кулинарията...
Що е то Кротила?Що е то Кротила?
Запознайте се с Кротилата - продукт, известен като пресечна точка на кроасана с тортилата. Чрез това нововъведение в кулинарията Walmart ни доказва, че ние все още не сме опитали всички възможни хранителни хибриди. Формата...
Що е то брънч?Що е то брънч?
Брънчът става все популярен през уикендите в България. Откъде идва името? Брънч е смесица между breakfast (закуска) и lunch (обяд), т.е. закуско-обяд. Думата е чуждица и за нейна родина се смята Англия. Терминът...
Плиометрика - що е то?Плиометрика - що е то?
Плиометриката е дисциплина, която е измислена от спортни лекари през 70-те години в Източна Германия. Целта на дисциплината е увеличаване на мускулната сила. В началото са разработени упражнения за олимпийски атлети. Само...
Що е то биофидбек?Що е то биофидбек?
Биофидбекът е сравнително нов метод за лечение у нас. Той представлява система от методи, при които човек се научава да възприема и да контролира своето тяло, както и да активира скритите сили за самолечение. В основата му...
Що е то компостиране?Що е то компостиране?
Компостирането представлява разграждане на биоразтворими отпадъци, осъществяващо се под въздействието на бактерии, гъбички и други микроорганизми. Възможно е само при наличието на достатъчно кислород, влага и постоянна...