Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Халацион - що е то?
Халацион представлява запушване и подуване на малките жлези под клепачите. Малките жлези секретират маслен секрет върху окото. Казват се мейбомиеви жлези. Халационът много наподобява ечемик на окото, но е съвсем различно...
Що е то креативност?
Ползите от креативността
- Помага за решаването на съществуващи проблеми, защото това е добра идея, която може да помогне да се намери изход от безизходицата....
Скирела - що е то?
Скирела е прясно сирене, типично за исландската кухня. Това прясно и ненаситено с мазнини сирене, с мека консистенция и кисел вкус, е направено от краве мляко чрез сложен процес.
Скирела е сирене с много древна традиция...
Блуждаещ нерв - как определя емоциите и физическото ни състояние
Признаци за здрав тонус на блуждаещия нерв
Здравословният тонус на блуждаещия нерв се показва от лекото увеличаване на пулса при вдишване и намаляването му по време на издишване....
Що е то сталкинг?Сталкинг е висша окултна практика, с помощта на която човек може да се промени изцяло и дори и най-близките му хора да не го познаят.
Добре подготвеният сталкер може да преминава в паралелни светове. Сталкингът е система...
2
Профайлър - що е то?
Профайлърът е криминалист, анализатор, който може да направи психологически профил на престъпника само по следите, които са останали на местопрестъплението.
Профайлърът е незаменим при издирването на серийни убийци, тъй...
Радиестезия - що е то?Радиестезия идва от лат. Radiato – излъчване, лъчеизпускане и от гръцки aesthesis - чувство, усещане. Буквално се превежда като “чувствително сияние”. Самата дума произхожда от Франция, от началото на XX век. Тогава, няколко...
1
Зороастризъм - що е то?
С термина зороастризъм се назовава една от най-древните религии на Откровението. Тя пази разказите на Ада и Рая, за първия човек, за противопоставянето на доброто и злото и техните корени и битките им за човешката душа...
Ментализация - що е то?
Още от зората на съществуването си, хората се различават от останалите живи същества в екосистемата със своята развита социална култура.
Развитите социални умения са и предпоставката хората да търсят все по-нови начини...
Що е то куилинг?Куилинг или квилинг е форма на изкуство – използват се хартиени лентички, които се навиват и сплескват, след което се залепят заедно на определено място. Правят се за украса на най-различни неща – много често можете да видите...
2
Касия - що е то?
Чували ли сте някога за растението касия? А знаете ли какво представлява то? Касията е вид канела, която се отличава по няколко причини от нейната роднина - цейлонската канела. Растението се използва предимно в кулинарията...
Що е то Кротила?
Запознайте се с Кротилата - продукт, известен като пресечна точка на кроасана с тортилата. Чрез това нововъведение в кулинарията Walmart ни доказва, че ние все още не сме опитали всички възможни хранителни хибриди. Формата...
Що е то брънч?
Брънчът става все популярен през уикендите в България.
Откъде идва името?
Брънч е смесица между breakfast (закуска) и lunch (обяд), т.е. закуско-обяд. Думата е чуждица и за нейна родина се смята Англия. Терминът...
Плиометрика - що е то?
Плиометриката е дисциплина, която е измислена от спортни лекари през 70-те години в Източна Германия. Целта на дисциплината е увеличаване на мускулната сила. В началото са разработени упражнения за олимпийски атлети. Само...
Що е то биофидбек?
Биофидбекът е сравнително нов метод за лечение у нас. Той представлява система от методи, при които човек се научава да възприема и да контролира своето тяло, както и да активира скритите сили за самолечение. В основата му...
Що е то компостиране?
Компостирането представлява разграждане на биоразтворими отпадъци, осъществяващо се под въздействието на бактерии, гъбички и други микроорганизми. Възможно е само при наличието на достатъчно кислород, влага и постоянна...