Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Отцедете кашкавала от излишната мазнина, като го поставите за кратко върху домакинска хартия. Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Готовото тесто е по-рядко от обикновеното за палачинки. Нишестето в него бързо се утаява, затова преди всяко загребване с черпака, тестото трябва да се разбърква добре. В намазнен тиган се изпържват палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
брашно и след като засъхне се раздробява на малки парчета....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
С помощта на 2 лъжици, потопени във вода, се гребва от сместа и тя се изсипва като топка в сгорещена мазнина. Мазнината в съда за пържене трябва да е поне два пръста, при което бухтите се обръщат сами....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
Варете ги 10-тина минути и поднесете с любим сос по избор....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Гъбите се почистват внимателно - пънчетата се нарязват по дължина на дебели ивички, а шапките на парченца. Манатарките се пържат за кратко на силен огън в голям тиган със загрят зехтин и малко сол....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
Ето така се прави блат за торта....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
Подгответе барбекюто и сложете рибите, печете по 7 минути на страна. Щом печената риба е готова, поръсете със сок от лимон. Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
2
Изважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено. Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Топяща се в устата шоколадова тортаТопяща се в устата шоколадова торта
1
Шоколадовият крем се приготвя като на водна баня се разтопява шоколадът. Маскарпонето и разбитата сметана се смесват и разбъркват до получаване на гладка смес. Към тях добавяме и поизстиналия шоколад....
Торта Къщички в снега се гушатТорта Къщички в снега се гушат
2
Добавете едно след друго яйцата, като разбивате добре всяко, преди да добавите следващото. В купа пресейте брашното с бакпулвера. Добавете сухата смес към кремообразната, като бъркате внимателно с лъжица....
Шоколадови мъфини с топяща се сърцевинаШоколадови мъфини с топяща се сърцевина
След като се извадят, се оставят да изстинат. Кувертюрът се разтопява в мъфина и вътре става като течен шоколад....
Пълнени картофи топящи се в устатаПълнени картофи топящи се в устата
1
Картофите се варят в подходящ съд. Оставят се да изстинат и се разрязват на две половини. Вътрешността на всяка половина се издълбава внимателно с лъжица и се поставя в купа, нарязана на дребно....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
1
Може да го оставите и за осем часа, ако искате домашното сирене да бъде по-гъсто. Щом е готово, може да овкусите с подправки по избор. Ето как се прави домашно крема сирене....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
Използвайте това мляко като заместител на животинското във всякакви изделия - сладкиши, палачинки, торти....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
1
Хубаво е да се има предвид, че много пръска и съдът трябва да е по-висок и с по-тясно гърло....