Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съчетаване на актуалните флорални мотиви
Освен това повечето флорални мотиви съдържат в себе си широк кръг от нюанси и цветове, което ги прави лесни за съчетаване с разнообразие от шарки, карета и райета....
Маслените курабийки на леля Дана
Оставяме маслото на стайна температура да омекне и с дървена лъжица го разбиваме до побеляване....
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнина
Разбърква се добре и оставяме за кратко да поеме аромата на подправките.
С мокри ръце се оформят средно големи кюфтенца, леко сплескани отгоре....
Актуални модели с графики, принтове и флорални мотиви
Основните неща, които са на мода през цялата 2013 година, са райетата, шахматните графики, ориенталските принтове и флорални мотиви.
1....
Пица в тава, но това не е пицата на баба Ви
Ако не е, включете котлонът си и я допържете за няколко минути или ако това не е опция я върнете във фурната.
След като я извадим изчакваме няколко минути, за да стегне кашкавала и режем на парчета....
Празнична питка с цветни мотиви
Питката се оставя да бухне на топличко, като може да се покрие с чиста кърпа.
Междувременно можете да се заемете с направата на украсата. Компонентите за нея се миксират и полученото се разделя на топчета....
Великденски яйца рисувани с етно мотиви
Поднасяме великденските яйца рисувани с етно мотиви в бохо стил на Великденската трапеза, по желание в керамична кафява чиния или панерче, върху памук или салфетка от натурална материя....
Баница, която не спадаПечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 мин.
Като я извадите, напръскайте с малко вода и я покрийте за около 10-15 мин.
Насладете се на една прекрасна баница.
Да ви сладко....
8
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
1
Пържен ориз не по китайскиВ тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
4
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
5
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
1
Как да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да не ми залепва рибата на скарата?Залепването на рибата по време на готвенето ѝ (на тиган или скара) е едно от най-неприятните неща, които може да се случат. За да предотвратите този момент, трябва да спазвате няколко важни правила. Това са средно високата...
1
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиСлед това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес.
Диетичният кекс се пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 мин....
2
Пържен патладжан, който не задържа мазнина
Измийте патладжана и го нарежете на парчета за пържене (колелца или полумесеци).
Поръсете го със сол и разбъркайте добре.
Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
1