Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съчетаване на актуалните флорални мотивиСъчетаване на актуалните флорални мотиви
Освен това повечето флорални мотиви съдържат в себе си широк кръг от нюанси и цветове, което ги прави лесни за съчетаване с разнообразие от шарки, карета и райета....
Маслените курабийки на леля ДанаМаслените курабийки на леля Дана
Оставяме маслото на стайна температура да омекне и с дървена лъжица го разбиваме до побеляване....
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаКюфтета на тиган, които не задържат мазнина
Разбърква се добре и оставяме за кратко да поеме аромата на подправките. С мокри ръце се оформят средно големи кюфтенца, леко сплескани отгоре....
Актуални модели с графики, принтове и флорални мотивиАктуални модели с графики, принтове и флорални мотиви
Основните неща, които са на мода през цялата 2013 година, са райетата, шахматните графики, ориенталските принтове и флорални мотиви. 1....
Пица в тава, но това не е пицата на баба ВиПица в тава, но това не е пицата на баба Ви
Ако не е, включете котлонът си и я допържете за няколко минути или ако това не е опция я върнете във фурната. След като я извадим изчакваме няколко минути, за да стегне кашкавала и режем на парчета....
Празнична питка с цветни мотивиПразнична питка с цветни мотиви
Питката се оставя да бухне на топличко, като може да се покрие с чиста кърпа. Междувременно можете да се заемете с направата на украсата. Компонентите за нея се миксират и полученото се разделя на топчета....
Великденски яйца рисувани с етно мотивиВеликденски яйца рисувани с етно мотиви
Поднасяме великденските яйца рисувани с етно мотиви в бохо стил на Великденската трапеза, по желание в керамична кафява чиния или панерче, върху памук или салфетка от натурална материя....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 мин. Като я извадите, напръскайте с малко вода и я покрийте за около 10-15 мин. Насладете се на една прекрасна баница. Да ви сладко....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
1
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто. Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
4
В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да не ми залепва рибата на скарата?Как да не ми залепва рибата на скарата?
1
Залепването на рибата по време на готвенето ѝ (на тиган или скара) е едно от най-неприятните неща, които може да се случат. За да предотвратите този момент, трябва да спазвате няколко важни правила. Това са средно високата...
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
2
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес. Диетичният кекс се пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 мин....
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
Измийте патладжана и го нарежете на парчета за пържене (колелца или полумесеци). Поръсете го със сол и разбъркайте добре. Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....