Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да си направим домашно краве сиренеАко се притеснявате, че млякото носи бактерии, може да ползвате пастьоризирано....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Внимание! Ако искаш да отслабнеш, спри тези напитки
Когато решим, че искаме да свалим няколко килограма, трябва да обърнем внимание на детайли, които могат да саботират нашите усилия. ...
Не се отказвай от хляба, ако искаш да си здрав!
Факт е обаче, че похапването на хляб носи своите ползи за здравето на човека....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Ако искаш да си слаб и здрав, давай редовно храна на мозъка!
Той е неотменна част, ако искате да отслабнете и да се радвате не перфектно тяло като от кориците на модните списания....
Закусвай, ако не искаш да си докараш сърдечен проблем
Изводът е, че хората, които искат да имат здраво сърце, трябва да закусват редовно. Ако редовно си изяждате закуската, кръвоносните ви съдове ще са два пъти по-гъвкави от тези на незакусващите....
Искаш да бъдеш здрав - съхранявай храната правилноНепрекъснато четем как, за да сме здрави, трябва да консумираме тези или онези продукти. Но дори и най-здравословните храни могат да ни навредят, ако не са свежи и пресни....
1
Пабло Неруда: Забранено е да правиш това, ако искаш да си щастлив!
Пабло Неруда е автор, които може да ви разтърси с произведенията си, но ако нямате достатъчно време, за да търсите творбите му в библиотеката, ви предлагаме да прочете неговото есе Забранено е, което ще ви покаже прекия път...
Не избягвайте наситени мазнини, ако искате да сте здравиТака че, ако искаме да намалим риска от сърдечни заболявания, искаме да имаме предимно големи LDL частици и колкото е възможно по-малко от малките.
Внимание!...
1
Ферментиралите храни са задължителни, ако искате да сте здрави!
Ферментационните процеси са известни от много древни времена. Нашите баби са напълно запознати от ползите на домашно приготвените туршии, получени чрез естествена ферментация, домашното кисело мляко и производните ...