Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Ориз с пилешки бутчета по възможно най-вкусния начинОриз с пилешки бутчета по възможно най-вкусния начин
Пече се апетитното пиле с ориз на 160 °C с вентилатор в долната част на фурната за около 50 мин. Хапнете си сладко ориз с пилешки бутчета по възможно най-вкусния начин....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Десет възможни признака, че сте интровертДесет възможни признака, че сте интроверт
Ако това ви звучи като нещо, което и вие бихте направили, то може би си заслужава да прегледате и останалите признаци на интроверта....
Илиян призна: Да, разведох се!Илиян призна: Да, разведох се!
Фолкпевецът Илиян, по-известен като Илиян Тупалката, обяви, че вече е официално необвързан. Разводът му е финализиран. Изпълнителят бе гост в шоуто на Слави Трифонов. Именно там той избра да обяви приключилия си развод...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Усмихвате се широко? Възможно е да сте глуповатиУсмихвате се широко? Възможно е да сте глуповати
Намръщеното изражение кара околните да ви смята за компетентни. Хората, които раздават широки усмивки наляво-надясно, предизвикват впечатление на глуповати. Усмихвайте се – това съветват всички. Широката усмивка определено...
Валери: Възможно е с Николета да се съберемВалери: Възможно е с Николета да се съберем
Божинов сподели, че и двамата са допуснали много грешки и ако те се поправят, е напълно възможно звездното семейство отново да заживее под един покрив....
Шизандра се бори със затлъстяванетоШизандра се бори със затлъстяването
Така успява да потисне и процеса на затлъстяване....
Ракът и затлъстяването се наследяватРакът и затлъстяването се наследяват
1
Засега данните говорят, че често ракът, затлъстяването, диабетът и високото кръвно се наследяват. За диабетът има сериозни данни, сочещи, че гените играят роля в развитието му....
Да се наспим на почивка – мисията възможна!Да се наспим на почивка – мисията възможна!
Лятото е най-добрият момент за почивка. Ваканцията е близо и обещава да ни донесе поредната доза позитивни емоции и незабравими приключения. Щастието обаче е завършено, ако наред с това получим своята пълноценна и заслужена...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Парчетата тесто се поставят изправени и с ръка се смачкват надолу, сплескват се. Всяко парче тесто се поставя в чашката за печене и с пръсти се оформя около стените ѝ догоре. Разстила се възможно най-тънко....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....