Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Петте най-големи коледни заблудиПетте най-големи коледни заблуди
1
В галерията горе вижте и петте най-големи коледни заблуди, в които много от нас все още вярват....
Най-големите заблуди за здравето, в които вярвамеНай-големите заблуди за здравето, в които вярваме
Представяме ви най-големите заблуди за здравето, в които всички вярваме....
Как да съхранявате гримовете сиКак да съхранявате гримовете си
Всичко това са само пример – всеки отделен продукт има своя годност и когато си купувате гримове от козметичния магазин трябва да обръщате внимание на това....
Да се сбогуваме с подутия коремДа се сбогуваме с подутия корем
Необходимо е да ограничите млечните продукти, ако ги консумирате в по-големи количества. Забравете за хляба, пастата, ориза и всички „бели въглехидрати”....
Най-лесните начини да се сбогувате с бръчкитеНай-лесните начини да се сбогувате с бръчките
По-голямата част от дамите се страхуват дори от най-малките бръчици, затова всяка възможност те да бъдат предотвратени или унищожени е добре дошла за нежните създания. Френски дерматолози препоръчват да спите само по ...
Как да поправим грешките в гримиранетоКак да поправим грешките в гримирането
Когато го нанасяте, трябва да бъдете внимателни – целта е да изглежда сякаш се прелива с кожата ви. Не трябва да има ясно очертани линии, които да показват от къде започва и къде свършва....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
При последния път трябва да се изпари цялата течност. Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Заблудите за отслабването, на които трябва да спрете да вярватеЗаблудите за отслабването, на които трябва да спрете да вярвате
Вижте истината за повечето заблуди за отслабването в галерията горе. page1. Супата залъгва глада. Вярно!...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Стъпката с прегъването и разточването трябва да бъде повторена общо 4 пъти. Обвийте го във фолио и поставете в хладилника за 2 часа. Разточете тестото за последен път на правоъгълник....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Как да прикрием големите уши?Как да прикрием големите уши?
Най-важното, което трябва да направите, е да си изберете подходяща прическа. Късата коса не е за жени, които имат големи уши....
Заблуди за диетитеЗаблуди за диетите
4
Една от диетичните заблуди е, че кофеинът, който се съдържа в кафето, изгаря калориите. Това не е така....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....