Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пелмени по мой си начинОмесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта.
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Украински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода.
2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Ориз с пилешко месо по моя си рецепта
В тиган нарязваме лука на дребно, добавяме олиото и го задушаваме, след което добавяме нарязания на дребно домат, нарязания на по-едри парчета фасул, червения пипер, магданоза и черния пипер....
Любимата Мусака
Обелваме и нарязваме картофите на кубчета. Лукът се нарязва на ситно и си настъргваме домата предварително.
В тавичка слагаме малко олио и когато е загрято си добавяме лука. Запържваме докато започне да придобива прозрачен...
Очистителна каша на д-р Оз
Тази каша само за 7 дни очиства тялото от токсини, а и се свалят килограми. Някои отслабват с 1-2 кг, други с 5 кг при всеки е различно. Приготвя се от вечерта.
Сухите сливи се заливат с гореща вода и оставяме да омекнат...
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Любимата бобена чорбаСложете предварително накиснатия боб с около 2 литра вода на котлона.
Оставете го така да се вари за около 15-20 минути. След което отцедете боба, сложете около 3 литра вода и върнете на котлона.
Оставете го да ври...
6
Любимата питка Сусамка
По същия начин правим и останалите топки.
Взимаме купа и поставяме в средата на домашната питката, без да се притиска. С нож режем тестото през 3 см. До долу и петте кори и към външната част на тавата....
Любимата пилешка супаПолучи се много вкусна любимата пилешка супа!
Източник: Цветомира Пенкова - Кулинарна Мрежа...
2
Любимата картофена салата
Слагаме в чиния и поръсваме любимата картофена салата с маслините и пресния лук....
Любимата пухкава баница
Разбиваме 4 бр. яйца с половин кофичка кисело мляко, към тях прибавяме натрошеното сирене, олиото и 400 мл от газираната вода.
В намаслена тава нареждаме 2 реда кори, като ги накъсваме. След това един черпак от сместа...
Любимата лазаня БолонезеСлед като са готови, към тях се добавя каймата и се бърка по възможност с телена бъркалка, за да може каймата да се разбие добре. Сосът се подправя с подправките....
1
Любимата постна питка
По средата се прави кладенче. Изсипва се постепенно сместа. Замесва се тестото, като постепенно се взима от брашното.
Доомесва се добре извън тавичката.
Разточва се с точилка до желаната дебелина....
Любимата точена баница
Замесете гладко тесто от посочените продукти, като първо пресеете брашното. Месете и след като тестото за почне да се отделя от плота, го оформете на дълго хлебче. Месете го още малко на дължина, обърнете го и продължете...
Любимата семейна пица
Разтиламе тестото в намазнена тава.
За соса смесваме лютеница с доматен сок и слагаме 1ч.л.шарена сол.
Изсипваме соса върху тестото след това нареждаме нарязания на кубчета салам и царевицата.
Поръсваме с кашкавала...
Любимата бисквитена торта
По желания я поръсете с ядки и я сложете в хладилник за няколко часа.
Опитайте и вие любимата бисквитена торта....
Любимата пилешка каша
По желание поръсете ястието с чубрица.
Това е любимата пилешка каша на всички.
Добър апетит!...