Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч за зимата в буркани
Нарежете ги на парчета. залейте нарязаните на кубчета патладжани със солена студена вода и оставете да престоят 20 минути.
След това бланширайте всички зеленчуци без доматите....
Доматен сок за зимата в буркани
Затваряме ги и варим доматите в буркани 20-25 минути от завирането на водата.
След това изваждаме и обръщаме доматения сок за зимата в буркани с капачките надолу до охлаждане....
Салата за зимата по ломски
В кипналата марината, която сте приготвили от водата, олиото, оцета, солта и захарта, попарете нарязаните на парчета чушки....
Нектар от праскови за зимата с лимон
После прибирам нектара на хладно (най-добре в мазата).
Този Нектар от праскови за зимата с лимон ще ви осигури доза плодова свежест по всяко време....
Туршия за зимата в 3-литров буркан
Туршията за зимата е готова за консумация веднага.
Туршията за зимата в 3-литров буркан е готова....
Салата от зеле за зимата в бурканиКонсумирайте салата от зеле за зимата след няколко седмици.
Зелевата салата може да се приготви само от зеле и моркови или с добавка на камби, зелени домати и т.н....
2
Десетте най-известни италиански ястия
Нека видим кои са десетте най-известни италиански ястия. Потопете се в тази вкусна класация и почерпете идеи за следващия обяд или вечеря!
10....
Салата 100 чушки за зимата от старата книга
След като изстинат, се обелват и се нарязват на едро.
Морковите се измиват и се нарязват на кръгчета. Чесънът се изчиства и се нарязват скилидките на две или на четири (зависи от големината)....
Сос за рибни ястияВсичко се разбърква в съд поставен на огъня до момента на кипване, след което се отстранява.
Подходящ е за риби и рибни продукти....
1
Сос към зеленчукови ястия
Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
Зеленчукова подправка за ястия
Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина.
Доматите и морковите си настъргват и се добавят към останалите съставки....
Сос за рибни ястияВсичко се разбърква в съд поставен на огъня до момента на кипване, след което се отстранява.
Подходящ е за риби и рибни продукти....
1
Свинска пача гурме - царица на зимата
Украсете свинската пача гурме - царица на зимата, ако желаете, с розмарин и каперси или нар.
Насладете се!...
Чорбаджийска салата (на фурна) за зимата
Варете го на бавен огън, за да запазите цялостта на зърната. Отцедете и го прибавете при пасираните домати.
Грахът също се сварява, отцежда и добавя в общата тава....
Кисело зеле на глави за зимата
Първата седмица претакайте през ден, а до завършването на ферментацията – един или два пъти седмично.
Ако желаете зелевият сок да стане резлив и по-приятен на вкус, добавете царевични зърна и хрян....
Чеснов сос за рибни ястия
След като сте разбъркали добре, добавете още 1 чаша бульон и сложете да се вари на котлона за 20 минути. Бъркайте и накрая овкусете със сол и черен пипер на вкус....
Домашно приготвена заготовка за ястия
Ще получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
Червен сос за основни ястия
Варят се 4 часа на бавен огън, като периодично се отстранява пяната и мазнината. Готовият бульон се прецежда.
Приготвяне на соса: Нарязваме на дребно лука, моркова и корена на магданоза и задушаваме с малко вода....
Млечен сос за солени ястия
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене.
Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
Кои са любимите ястия на българина?
Ето защо решихме в следващите редове да разгледаме кои са любимите ястия на българите....
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиС тази заготовка през зимата приготвям тиквички с ориз, гръцка баница със сирене Фета и топли супи за душата.
* Ако тиквичките са отгледани домашно, не белете, нарежете ги с коричката, която крие ценни минерали....
1