Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Питка за приятелиПитка за приятели
После я вадя от тавата и оставям питката за приятели върху скара да се охлади леко. Пак е покрита с кърпа. Да ви е сладко!...
Погача за приятелиПогача за приятели
В моя случай това ми отнема около 1 час и 30 минути, докато погачата за приятели е напълно готова....
Картофена салата за приятелиКартофена салата за приятели
1
Приятелите ви ще си оближат пръстите! Може да добавите и веганска майонеза от суров слънчоглед :)...
Български качамакБългарски качамак
12
Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно. Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин. Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
Моника Валериева проговори за Валери! Шокиращи признанияМоника Валериева проговори за Валери! Шокиращи признания
Освен за Валери Моника проговори и за Люси Иларионов. Тя за пореден път обясни, че наистина е завела дело срещу него. Обвинението е публична обида и оронване на авторитета....
Останахме без българския Том ДжоунсОстанахме без българския Том Джоунс
Естрадната легенда Борис Гуджунов, известен в цял свят като българския Том Джоунс, вече не е сред нас. Певецът, който бе един от символите на българската естрада, си отиде завинаги....
Вкусен български козунакВкусен български козунак
Млякото се загрява заедно с олиото и захарта. Отстранява се да се поохлади. Към пресятото брашно се прибавят останалите продукти и шупналата мая. Замесва се меко тесто което се измесва с разтопената мас, докато на места...
Традиционен Български ГювечТрадиционен Български Гювеч
21
Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
Традиционен български сладкишТрадиционен български сладкиш
3
Замесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа. След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
Тирамису по българскиТирамису по български
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Тортия по българскиТортия по български
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
1
Сложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар....
Шакшука по българскиШакшука по български
Патладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва. В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква...
Лазаня по българскиЛазаня по български
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Шот Български флагШот Български флаг
Алкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали). За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред.. Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Български ябълков пайБългарски ябълков пай
Пресява се в купа брашното, смесваме с бакпулвера, разтопеното масло, захарта и яйцето. Разбърква се добре с вилица, докато се разтопи захарта. Добавя се по малко от брашното и се замесва меко тесто, което да не лепне....
Класически Български ТараторКласически Български Таратор
7
Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
Традиционен Български КачамакТрадиционен Български Качамак
Сложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси. Поръсете го с червен пипер. Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
Класически български шницелиКласически български шницели
Класическите български шницели са много вкусни....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
1
Сложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар....
Тирамису по българскиТирамису по български
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Тортия по българскиТортия по български
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Ася Капчикова проговори за сватбата си с българския кенАся Капчикова проговори за сватбата си с българския кен
Плеймейтката Ася Капчикова реши да коментира един от последните слухове по неин адрес. Бившата на Криско отрече да подготвя сватба с младежа, който беше заснета да се целува на светско събитие. Въпросният мъж е моделът...
Български традиционни картофени кюфтетаБългарски традиционни картофени кюфтета
Картофите се обелват, нарязват на две и се слагат в тенджера с вода да заврат. След като се сварят до пълна готовност, се отцеждат от водата и се намачкват. Към намачканите картофи се добавя маслото, солта чубриката...
Талиатели Карбонара по българскиТалиатели Карбонара по български
Талиатели Карбонара по български се сервират, като се поръси с пермезан или кашкавал. Приятен Апетит :)...