Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Прочетете това, ако искате да бъдете по-щастливиПрочетете това, ако искате да бъдете по-щастливи
Не чакайте щастието да ви дойде наготово Макар че не винаги плановете ни ще се осъществят точно както сме искали, това не означава, че животът трябва да минава покрай нас....
Закусвайте обилно, ако искате да забременеетеЗакусвайте обилно, ако искате да забременеете
Ако искате да забременеете, трябва да си похапвате по-обилно сутрин за закуска, отколкото вечер....
Прочетете това, преди да ядете суши пакПрочетете това, преди да ядете суши пак
Напоследък сушито става все по-популярно в България. Японският специалитет си спечели славата на вкусно, но и полезно кулинарно предизвикателство за вкусовите рецептори. Каквото и да сте чували обаче, редно е да се...
Преди да започнете да готвите месо, прочетете това!Преди да започнете да готвите месо, прочетете това!
Ако искаме да запазим всички нужни за организма елементи на месото, слагаме да ги варим в гореща вода....
Искаш да забременееш? Следи си овулациятаИскаш да забременееш? Следи си овулацията
Тези от вас, които се опитват да забременеят, трябва да следят овулацията си. Овулация представлява процесът на пукане на доминантен фоликул и освобождаването на яйцеклетката от него....
Болки в подмишниците? Прочетете товаБолки в подмишниците? Прочетете това
Болките в подмишницата могат да се дължат на много причини. Някои от тях не трябва да ни притесняват, но има заболявания, предизвикващи подобен симптом. Точно и по тази причина при появата на това неразположение е препоръчително...
Решили сте да отслабвате със спанак? Прочетете товаРешили сте да отслабвате със спанак? Прочетете това
Спанакът е един от най-здравословните зеленчуци, които можем да включим в нашата диета като основна храна. Той е пълен с хранителни вещества и предлага редица здравословни и медицински ползи. Но прекомерният прием на...
Ако паметта ви изневерява, прочетете товаАко паметта ви изневерява, прочетете това
Как да запомним в такъв случай повече от всичко, което чуем, видим или прочетем? Два са ключовите начини, чрез които можем да контролираме и подобряваме процесите на запаметяване....
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Имате странни образувания по кожата? Прочетете товаИмате странни образувания по кожата? Прочетете това
Ако случайно сте забелязали странни образувания по тялото си, не се паникьосвайте. Не винаги става въпрос за рак на кожата, по-скоро за неприятен козметичен дефект. Причините за появата на тези израстъци може да са различни...
Ако подозирате, че имате анемия, прочетете товаАко подозирате, че имате анемия, прочетете това
Анемията най-често е причинена от дефицит на желязо, важно хранително вещество, което помага при образуването на червени кръвни клетки, които пренасят кислород в цялото тяло. Симптомите на анемия най-често са свързани...
Имате вагинален сърбеж и парене? Прочетете товаИмате вагинален сърбеж и парене? Прочетете това
Едва ли има жена, която да не е страдала от вагинален сърбеж и парене в интимната област. Това усещане определено не е приятно, но дискомфортът в тази деликатна зона може да сигнализира за различни неща. В следващите...
Постоянно ви е студено? Тогава прочетете товаПостоянно ви е студено? Тогава прочетете това
Ако и вие сте от тези, които спят с чорапи през лятото, не пропускайте да прочетете следващите редове, в които ще ви разкрием най-честите причини за това неприятно и вледеняващо усещане за постоянен студ....
Австралийка иска да забременее от починалия си мъжАвстралийка иска да забременее от починалия си мъж
След няколкогодишна битка 36-годишна австралийска убеди правосъдието в страната, че има право да забременее от... мъртвия си мъж....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ако готвите често в микровълнова фурна, прочетете товаАко готвите често в микровълнова фурна, прочетете това
Температурата на продуктите, които се използват, е от значение за продължителността на готвенето в микровълнова фурна. И логично - за замразените продукти е необходимо повече време, отколкото за тези със стайна температура...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Ако все не уцелвате солта в манджата, прочетете товаАко все не уцелвате солта в манджата, прочетете това
За да се разтвори солта и да се овкусят правилно продуктите, те се солят по определено време от тяхното приготвяне. Това време за различните продукти е различно, а именно: - Месният бульон се соли, когато е напълно готов...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....