Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Топ 5 грешки при гримиранетоТоп 5 грешки при гримирането
Гримирането е неделима част от ежедневието на всяка уважаваща себе си жена. Понякога обаче, в стремежа си да изглеждате перфектно, може да допуснете фатални грешки, които да доведат до точно обратния ефект....
Чести грешки в кулинарията: Как да ги поправим?Чести грешки в кулинарията: Как да ги поправим?
Ето защо е необходимо домакинята да умее навреме да поправи грешката си и да не я повтаря. Има моменти на технологичните процеси, които трябва да служат като пример за всяка домакиня....
Как да поправим ястията и да се предпазим от грешки в готвенето?Как да поправим ястията и да се предпазим от грешки в готвенето?
Как може да поправим ястията? Ястието е пресолено Когато не сме опитали ястието по време на готвене и когато подправяме "на око", може да се получи да пресолим ястието....
Как да поправим счупеното си червило?Как да поправим счупеното си червило?
1
Вероятно ви се е случвало в бързината да извадите повече от червилото и при нанасянето то да се счупи. Не че е голяма драма, но пък ако е ново или пък цветът ви е любим, не ви препоръчваме да го изхвърляте. Много бързо и...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Може ли да поправим несполучливото тесто?Може ли да поправим несполучливото тесто?
Ако тестото ви за хляб не втаса, все пак можете да го използвате и да го поправите, като промените температурата или добавите още мая. Стъпка 1 Увеличете температурата до 27–32 °C. Маята обича топлина и влага....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Хитринки в гримирането за умни красавициХитринки в гримирането за умни красавици
Красивият грим е много важен за всяка една жена, тъй като той може коренно да промени вашата визия, превръщайки ви в наистина стилна и ефектна дама с безупречен външен вид. Истината е, че не всички суетни дами имат...
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Техники за гримиранеТехники за гримиране
1
Не е нужно лицето да бъде прекалено гримирано, просто трябва да се подчертае естествената женска красота. Гримът винаги трябва да започва с полагането на основата....
Как да се учим от грешките сиКак да се учим от грешките си
Вижте още: - Кои грешки не трябва да повтаряте; - Как да си простим минали грешки; - Шестте вечни грешки на човечеството според Цицерон...