Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да се отървем от домашния прах
Домашният прах е коварен проблем, който се появява постоянно макар ежедневното бърсане. Но какво можем да направим, за да се отървем от домашния прах?
1....
Домашния тутманик на мама
Оставяме да си почине около 30 мин. Предварително загряваме фурната на максималната температура.
Когато тутманикът удвои обема си, слагаме да се пече. След 10 мин намаляваме фурната на 200 градуса....
Домашни средства против алергия към прах
Алергията към прах може да бъде предизвикана от множество агенти, различни от прахови акари.
Кихане, обриви по ръцете и краката, възпаление на носния канал, зачервяване и сърбеж на очите са някои от реакциите към...
Как да се справим с бръчките в домашни условияМожете лесно да намалите фините линии и бръчките по лицето си с помощта на домашни средства. Стягаща маска от киви и мед ще направи кожата ви по-еластична и ще я подхрани....
3
Вафли с мляко на прах
Поставете захарта с определеното количество вода в дълбока тенджера, разбъркайте и я сложете на котлона да заври, след като заври, свалете от котлона и оставете да се охлади....
Палачинки с протеин на прах
Брашното се разбърква с протеина, захарта и солта.
Прави се кладенче, в което се чукват яйцата, разбиват се добре.
Бавно се налива млякото, сипвайте, докато получите смес малко по-рядка от боза....
Сладолед с бисквити на прах
Сервирайте и се насладете на този невероятно вкусен млечен сладолед.
Сладоледът с бисквити на прах е готов....
Домашно направен прах Гарам масалаИзползва се в много зеленчукови и месни ястия.
От дадените продукти излизат около 6-7 ч.л. гарам масала....
2
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Най-честите домашни алергени и как да се справим с тях
Вижте кои са най-честите домашни алергени и как да се справим с тях:
Домашен прах
Това е един от най-честите домашни алергени....
Да се справим с кандидозата
Киселото мляко несъмнено е едно от най-добрите средства за домашно лечение на гъбични инфекции, използвано както от мъжете, така и от жените....
Как да се справим с контракциите?
Но как да се справим с контракциите, които стават все по-чести и болезнени с напредването на родовата дейност?...
Протеинови палачинки с протеин на прах
С кръгови движения наклонете тигана, за да може сместа да се разпредели равномерно по цялата му повърхност....
Бананови палачинки с протеин на прах
Бананът трябва да е добре узрял, с черна кора. Обелете му корите и пасирайте в блендер. Прибавят се яйцата и ванилията. Накрая се прибавят и сухите съставки, протеина на прах и бадемовото брашно....
За бели зъби - прах от патладжан
Нарежете на много тънки филийки 1 голям патладжан и поставете в тава върху хартия за печене.
Печете на висока температура до овъгляване. След изстиване натрошете и стрийте на прах. Съхранявайте в бурканче с капак....
Шприцовани сладки с какао на прах
Шприцът се пълни с тестото и то се изстисква върху застлана с хартия за печене тавичка.
Пече се 10 – 12 минути. Ако разполагате с орехови ядки, може да украсите сладките с тях....
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...