Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да се отървем от домашния прахКак да се отървем от домашния прах
Домашният прах е коварен проблем, който се появява постоянно макар ежедневното бърсане. Но какво можем да направим, за да се отървем от домашния прах? 1....
Домашния тутманик на мамаДомашния тутманик на мама
Оставяме да си почине около 30 мин. Предварително загряваме фурната на максималната температура. Когато тутманикът удвои обема си, слагаме да се пече. След 10 мин намаляваме фурната на 200 градуса....
Домашни средства против алергия към прахДомашни средства против алергия към прах
Алергията към прах може да бъде предизвикана от множество агенти, различни от прахови акари. Кихане, обриви по ръцете и краката, възпаление на носния канал, зачервяване и сърбеж на очите са някои от реакциите към...
Как да се справим с бръчките в домашни условияКак да се справим с бръчките в домашни условия
3
Можете лесно да намалите фините линии и бръчките по лицето си с помощта на домашни средства. Стягаща маска от киви и мед ще направи кожата ви по-еластична и ще я подхрани....
Вафли с мляко на прахВафли с мляко на прах
Поставете захарта с определеното количество вода в дълбока тенджера, разбъркайте и я сложете на котлона да заври, след като заври, свалете от котлона и оставете да се охлади....
Палачинки с протеин на прахПалачинки с протеин на прах
Брашното се разбърква с протеина, захарта и солта. Прави се кладенче, в което се чукват яйцата, разбиват се добре. Бавно се налива млякото, сипвайте, докато получите смес малко по-рядка от боза....
Сладолед с бисквити на прахСладолед с бисквити на прах
Сервирайте и се насладете на този невероятно вкусен млечен сладолед. Сладоледът с бисквити на прах е готов....
Домашно направен прах Гарам масалаДомашно направен прах Гарам масала
2
Използва се в много зеленчукови и месни ястия. От дадените продукти излизат около 6-7 ч.л. гарам масала....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Най-честите домашни алергени и как да се справим с тяхНай-честите домашни алергени и как да се справим с тях
Вижте кои са най-честите домашни алергени и как да се справим с тях: Домашен прах Това е един от най-честите домашни алергени....
Да се справим с кандидозатаДа се справим с кандидозата
Киселото мляко несъмнено е едно от най-добрите средства за домашно лечение на гъбични инфекции, използвано както от мъжете, така и от жените....
Как да се справим с контракциите?Как да се справим с контракциите?
Но как да се справим с контракциите, които стават все по-чести и болезнени с напредването на родовата дейност?...
Протеинови палачинки с протеин на прахПротеинови палачинки с протеин на прах
С кръгови движения наклонете тигана, за да може сместа да се разпредели равномерно по цялата му повърхност....
Бананови палачинки с протеин на прахБананови палачинки с протеин на прах
Бананът трябва да е добре узрял, с черна кора. Обелете му корите и пасирайте в блендер. Прибавят се яйцата и ванилията. Накрая се прибавят и сухите съставки, протеина на прах и бадемовото брашно....
За бели зъби - прах от патладжанЗа бели зъби - прах от патладжан
Нарежете на много тънки филийки 1 голям патладжан и поставете в тава върху хартия за печене. Печете на висока температура до овъгляване. След изстиване натрошете и стрийте на прах. Съхранявайте в бурканче с капак....
Шприцовани сладки с какао на прахШприцовани сладки с какао на прах
Шприцът се пълни с тестото и то се изстисква върху застлана с хартия за печене тавичка. Пече се 10 – 12 минути. Ако разполагате с орехови ядки, може да украсите сладките с тях....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....