Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яйца с повече витамин D снасят кокошки след солариум
След по-малко от месец кокошките, които биват излагани на ултравиолетова светлина по шест часа на ден, започнали да снасят яйца с три до четири пъти по-голямо съдържание на слънчевия витамин....
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
Освен това птиците, които снасят тези малки съкровища, имат по-висока температура на тялото – 42 градуса, поради което са по-устойчиви на инфекции....
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
По отношение на количеството протеин, тези яйца също превъзхождат кокошите - в пъдпъдъчите яйца е почти 15 пъти повече....
Защо да замените кокошите яйца с пъдпъдъчи този Великден
Великден без боядисани яйца не би бил истински Великден – това е повече от ясно!...
Пет здравословни причини да ядем повече яйца
Яйцата са едни от най-богатите на протеини храни, които също действат и като антиоксиданти. Ето и 5-те основни причини, поради които трябва по-редовно да включвате яйцата в ежедневните си хранения.
1. Яйцата са богати...
Вкусен постен ориз с повече зеленчуци
Щом е готов, поръсете вкусения постен ориз с повече зеленчуци с магданоз....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове:
Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Защо да ядем повече дюли?
Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
Какво може да се случи, ако изядем повечко яйца?
Специалистите препоръчват също да не се консумират повече от 6 жълтъка на седмица. А какво става, ако с яйцата се прекали?...
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Не повече от две яйца на ден за здраве
Точното му количество в едно яйце е 185 милиграма, а това е малко повече от половината препоръчителна дневна доза. На практика това значи, че на ден не бива да се консумират повече от две яйца. Какви са доводите?...