Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Защо е важно да се придържате към сезонно хранене?Защо е важно да се придържате към сезонно хранене?
Най-голямата жизнена сила е в плодовете и зеленчуците, защото само те са истинска жива храна. Сготвената, консервираната и другата „мъртва“ храна са истинската причина за толкова зачестилите проблеми с храносмилането...
Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
Слагаме доматите и лука в една касерола да се сварят, после прибавяме пресован чесън и оставяме да покъкри. След това минаваме сместа през пасатор, за да стане гладък сосът за зеленчуци....
Как лесно да се върнете от отпуска към работатаКак лесно да се върнете от отпуска към работата
Всеки знае, че от почивка се нуждае най-вече този, който току-що се е върнал от нея. Как да се адаптирате към ежедневната си работа и да не изпаднете в депресия след отпуската? Това е проблем, с който се сблъсква почти...
Как по-лесно да се адаптираме към смяната на часаКак по-лесно да се адаптираме към смяната на часа
1
Предлагаме ви няколко трика, който ще ви помогнат да се справите по-лесно с по-късия ден и сезонните депресии. 1. Нужни са от две до три седмици, за да се справим с промяната във времето....
Пикантна подправка към месо на грилПикантна подправка към месо на грил
Продуктите се разбъркват много добре. Идеална пикантна подправка към месо на грил....
Как лесно да се накъдряКак лесно да се накъдря
1
Ако искате да си накъдрите косата в домашни условия, можете да го постигнете лесно и без кой знае какви усилия....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Защо да добавим повече лук към вашата диета?Защо да добавим повече лук към вашата диета?
Сок от лук - да пиете сок от лук е един от най-добрите начини да го добавите към диетата си. Когато го пържите, термичната обработка убива всички полезни качества в него....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как лесно да разбереш дали Той има чувства към бившатаКак лесно да разбереш дали Той има чувства към бившата
Хората рядко остават приятели след раздяла. Ако той все още е близък с бившата си, може това да ви накара да се запитате дали между тях все още има чувства. Или може би сте във връзка с мъж, който наскоро е преминал...
Лесна диетаЛесна диета
1
Ето два варианта на лесна диета, които са за седмица и ще ви помогнат да отслабнете с 4-5 килограма, без да гладувате....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните). Обърнете тестото и разточете отново....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....