Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Грижи за кожата, когато навън е студеноГрижи за кожата, когато навън е студено
Вижте как се грижим за кожата, когато навън е студено! Предпазване от изсушаване За да освежим помещенията, можем да използвате овлажнител за въздух или просто да поставите купа с вода върху радиатора....
Студен сос за рибаСтуден сос за риба
Към тях капка по капка се прибавя олиото, а когато го поемат добре - доматеното пюре и киселите краставички. Прибавян се към соса ситно нарязания магданоз, горчицата и лимоновия сок....
Студен сос с аншоаСтуден сос с аншоа
Отделят се жълтъците на яйцата и заедно с рибата се смачкват в хаванче. Постепенно се добавят зехтинът, а след това солта, оцетът и захарта. Сосът се сервира към желирана риба....
Студен сос със счукани орехиСтуден сос със счукани орехи
Получава се отличен сос за пържена риба. Когато сосът стане прекалено гъст, може да го разредите с малко малко вода....
Защо не трябва да пием кафе, когато е студено?Защо не трябва да пием кафе, когато е студено?
Когато е студено навън, тялото ви реагира чрез треперене, генерирайки повече топлина отвътре. Отпивайки нещо топло, вие се борите с природата....
Осем съвета за здравословно хранене, когато вечеряте навънОсем съвета за здравословно хранене, когато вечеряте навън
Пийте чай – топлите напитки са чудесен завършек на всяко ястие и особено когато вечеряте навън. Те стимулират бързото усвояване на храната от организма....
Спете на студено, за да се вталитеСпете на студено, за да се вталите
Специалистите обясняват, че тялото изгаря повече калории, когато трябва да работи, защото се опитва да поддържа нормална и стабилна телесна температура, а в помещението е хладно....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията се вари до готовност. По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да разнообразим скучното ежедневие?Как да разнообразим скучното ежедневие?
Много хора смятат, че живеят скучен живот. Ще ги чуете често да казват „Нищо не се случва, всеки ден – едно и също“. И действително – при тях е така. Ежедневието е еднообразно – стават за работа, отиват на работа, прибират...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Сложете капак и тежест върху него, може камък. Съхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място. След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня....
Човек може да се регенерираЧовек може да се регенерира
1
Напълно е възможно в недалечното бъдеще такива фантасмагорично звучащи неща като отглеждане на крайник, възстановяване на счупен гръбнак или увреден мозък да станат реалност. Това ще се случи благодарение на изключителното...
Може ли да се самохипнотизираме?Може ли да се самохипнотизираме?
1
Мислите на човек могат да бъдат разпределени в две категории – съзнание и подсъзнание. Подсъзнанието дава неосъзната или забравена информация, която се провокира от определени реакции и чувства. На това ниво се съхранят...
Студено КарпачоСтудено Карпачо
Поднася се обикновено върху рукола, настърган пармезан, мариновани маслини, кедрови или други ядки или пък смокини - зависи от вкуса. Студеното Карпачо е готово....
Студено гаспачоСтудено гаспачо
Поставяме в стъклена купа и оставяме вкусната студена супа в хладилника за няколко часа. Поднасяме студеното гаспачо с крутони и кубче лед....
Студено мокачиноСтудено мокачино
По желание отгоре може да се гарнира с бита сметана....