Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво да не ям, за да отслабна?Какво да не ям, за да отслабна?
3
Пържената и мазната храна също трябва да отпаднат от менюто. По време на пържене продуктите рязко повишават своята калоричност....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Трябва ли да ям жълтъци всеки ден?Трябва ли да ям жълтъци всеки ден?
Трябва да се отбележи, че доста хора там се хранят здравословно. Защо изглежда, че всички избягват консумацията на жълтък? Дали яденето му е вреден навик и ако не, доколко е здравословен?...
Какво да ям, когато съм боленКакво да ям, когато съм болен
Какви са подходящите храни за болни хора? На първо място е важно да включите в менюто си възможно най-много витамини, особено витамин С. За това разчитайте на плодовете и зеленчуците, но само ако те са сезонни....
Сладко и захар? Да ям ли, да не ям ли...Сладко и захар? Да ям ли, да не ям ли...
Особено високо е съдържанието им в зърнените храни и картофите. Количеството, което е нужно на организма за денонощие, са 200 ккал чиста захар....
Какви храни не трябва да смесваме?Какви храни не трябва да смесваме?
Храните от тези групи може да се смесват или не трябва да се смесват, в зависимост от начина по колко се храносмилат....
Каква храна трябва да приемаме преди тренировкаКаква храна трябва да приемаме преди тренировка
Точните храни могат да ви заредят с енергия, да намалят болката или да попречат на мускулната треска и да увеличат издръжливостта ви. Ето каква храна трябва да приемаме преди тренировка!...
Каква храна трябва да се яде при обрив?Каква храна трябва да се яде при обрив?
Веднага трябва да се ограничат всички алергизиращи храни – мляко, цитрусови плодове, ядки, мед, шоколад Когато обривите се появяват редовно, трябва да се подозира алергична реакция или към хранителен, или към козметичен...
Как да спра да ям през нощтаКак да спра да ям през нощта
Или пък да си направите таблица коя храна с колко калории ви запасява и после колко време ще трябва да спортувате, за да не трупате килограми....