Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Негърско окоПудрата захар, сухото мляко и маслото се смесват. Към тях се добавя какаото и малко се разтопява маслото.
След това бисквитите се смилат и сместа от маслото, пудрата захар и сухото мляко се изсипва към бисквитите и се...
1
Коктейл Котешко Око
В шейкър с лед слагаме джина, сухия вермут, кирша, трипъл сек ликьора и лимоновия сок.
Разклащаме хубаво докато се охлади добре.
Пресипваме коктейла в охладена коктейлна чаша и добавяме заледената вода в средата на...
Бухтички със сирене от детството ни
Пресятото брашно се смесва на сухо със солта, захарта , сиренето и содата.
Сипва се по малко хладка вода и се бърка до оформяне на тесто за точене.
Точи се на масата и се реже на ромбоиди....
Доматите ни пазят от тромбоза
Различни изследвания показват, че зеленчуците и плодовете, които обичаме да похапваме, са не само вкусни, но и много полезни за нашия организъм. Разбира се, това най-вече се отнася за онези плодове и зеленчуци, които...
Пробиотиците ни пазят от затлъстяване
Наднорменото тегло е причина за поява на много заболявания в организма на човека. Той е и световно разпространен проблем, като ръстът на затлъстелите хора расте с всяка измината година. Така например за периода 1980 –...
Сухо МлякоСухото мляко представлява инстантно вещество, което разтворено в топла вода се използва за заместител и алтернатива на истинското прясно мляко. На пазара се предлага сухо мляко с нисък и по-висок процент масленост. Инстантното...
3
Италиански слепени бисквитки Биволско око
Италиански слепени бисквитки Биволско око или biscotti occhio di bue будят много симпатии, както защото формата им много напомня на добрите очи на добитъка, така и защото са толкова добри и лесни за приготвяне....
Къри с боб Черно око
Ястието се приготвя с боб Черно око, който е популярен в индийската кухня, а неговият вкус наподобява този на лещата. Бобът се накисва един ден предварително във вода. Слага се на котлона да заври с чиста вода, а след като...
Къри с боб Черно око
Ястието се приготвя с боб Черно око, който е популярен в индийската кухня, а неговият вкус наподобява този на лещата. Бобът се накисва един ден предварително във вода. Слага се на котлона да заври с чиста вода, а след като...
Наночастици погват артериалните плаки
Наночастици ще почистват артериите от холестеролните плаки, съобщават от Франс прес. Въздействието на наночастиците ще бъде като на миниатюрни дронове, обясняват учените....
Картофи ще ни пазят от ракНов вид картофи ще предпазва хората от рака и старостта. Японски учени създадоха новия сорт, който съдържа голямо количество антиоксиданти, най-ценните от тях - полифенолите.
Полифенолите са тези, които са способни да...
1
Рибните продукти пазят очите ни здрави
Когато капките се изпарят, кръвта нахлува отново в съдовете и оказва по-голямо налягане върху очите. И колкото по-дълго употребявате капките, толкова по-зависими ставате от тях....
Храни, които ни пазят от болестиЗа да се предпазите от болести, просто трябва да сте внимателни по отношение на храната си – има продукти, които предпазват от заболявания.
Рискът от хронични болести може да бъде сериозно намален с редовната консумация...
1
Суперхрани, които ни пазят от грипа
С променливите температури и връхлитащото студено и болнаво време идва и грипът. Начините за справяне с него са многобройни, но невинаги толкова ефективни, колкото би ни се искало.
Най-удачно е да се предпазим от изначалната...
Пробиотиците ни пазят от тежки метали
Анализът на последно проучване посочва киселото мляко и съдържащите се в него пробиотици като полезни за здравето на човека.
В него се твърди още, че тези живи микробни хранителни добавки са средство, което може...
Кестените ни пазят от негативната енергияКестените, които в есенния сезон непрекъснато виждаме около себе си, могат да влияят на енергийната вибрация, като зареждат и успокояват тялото. Кестените съдействат и за по-добър сън.
Кестенът е смятан за магическо...
4
Умни бански ни пазят от изгаряне
Лятото несъмнено е любимият сезон на повечето хора. Все пак, кой не обича мириса на море, златистия пясък, безгрижните топли дни и жарките слънчеви лъчи?
Но с еуфорията около покачването на температурите, много хора забравят...
Храни, които ни пазят от слънцето
Изгарянето под ярките слънчеви лъчи никога не е приятно, особено когато сте заредени с ентусиазираното настроение за предстояща незабравима почивка. Има ли някакъв начин, по който да се защитим все пак? Въпреки че е важно...
Сухо вино от ябълки
Рецептата е за сухо вино, но добавям малко мед, за да не е кисело виното. Може да се сложи и до 500 грама от него или да се изключи - въпрос на предпочитание е....
Сладкиш със сухо мляко
Готовият сладкиш със сухо мляко надупчете с шиш и го полейте с изцедения сок от втория портокал. По желание може да го намажете с портокалово или кайсиево сладко отгоре....
Сладолед със сухо млякоПри поднасянето поръсваме сладоледа със сухо мляко с нарязаните на дребно желирани бонбони и топинга от карамел....
1