Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рецепти за профилактика на пародонтозаЩе спомена и още няколко рецепти за профилактика на пародонтоза, с които може да си правите редовна профилактика за зъбите и венците.
Жабурене може да се направи и с лучени люспи....
1
Тинктура от орехи за профилактика на злокачествени заболявания
Рецептата за тинктура от орехови преградки за профилактика на злокачествени заболявания е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005....
За профилактика на сърдечно-съдови заболявания - запарка от латинка
Приема се по 2-3 супени лъжици, 3-4 пъти на ден за профилактика и възстановяване на сърдечно-съдовата система.
Рецептата за запарка с латинка е от книгата “Большая энциклопедия....
За профилактика на жлъчката - чай от цвят на шипка
Използва се за профилактика на жлъчни заболявания.
Рецептата за чай от цвят на шипка е от книгата „Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине”, колектив, 2005....
Онанизъм (Мастурбация)
Вреди от онанизъм
Голяма част от родителите реагират изключително негативно по въпроса с мастурбацията на детето, защото вярват, че това е опасно действие....
Онанизъм (мастурбация)
Нужно е също да се поясни, че мастурбацията на обществени места и сред хора не е приемлива, защото това е интимен акт....
Тежък грях крие Луиза Григорова
Тежък грях преследва Луиза Григорова. Младата моделка, все по-често изявяваща се като актриса, се радва на бурна връзка с режисьора Мартин Макариев. За да се добере до него обаче, е трябвало да отнеме щастието на...
Мастурбацията била по-добра от сексаБолшинството жени получават повече оргазми, докато мастурбират, отколкото по време на пълноценен полов акт с партньор, показа ново изследване.
До заключението си сексолозите достигнали след допитване на 500 представителки...
2
Профилактика на остеопороза
След 30-годишна възраст изтъняването на костите е естествен процес и не може да бъде спрян напълно. Дали ще развиете остеопороза зависи не само от дебелината на костите в началото на живота ви, но също така и от вашето здраве...
Bomboloni или италиански понички
Може да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
Куркудена или клин чорбаМесото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо.
След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
3
Зимен или сиромашки таратор
Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
Профилактика на желязодефицитната анемия
Желязото е важно хранително вещество. Недостигът му при хората има широкомащабни отрицателни последици.
Сред тях са нарушен физически растеж, компрометирано когнитивно развитие, кратък период на внимание и нарушен капацитет...
Да се яде без хляб било грях
Житeлитe нa Дpeвнa Гъpция ca cмятaли, чe тoзи, ĸoйтo сяда на масата без хляб, извъpшвa cтpaшeн гpяx. Преди много векове пък в Древна Индия нaй-гoлямoтo нaĸaзaниe зa тeжĸи пpecтъплeния било да ти зaбpaнят дa ядeш xляб...
Кифлички с шоколад или мармалад
Не се слага и кората от лимон и портокал, а пълнежът може да е от сирене и яйца или кашкавал.
Кифличките с шоколад или мармалад са страхотни, опитайте ги....
Щирник или габровската зелена баница
Да поясня, че щирът расте като плевел по поляните, но е много полезен, а баницата с него става изключително вкусна. Казва се още амарант. Рецептата с щир е от моя габровски край.
В случая съм я направила със спанак. Нарежете...
Саламура от риба или месо
Може да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....
Гевречета със сусам или мак
Поръсват се със сусам или мак.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.
Гевречетата със сусам или мак са много вкусни....
Сироп от дренки или шипки
Измитите плодове се заливат с водата и се оставят няколко часа да поомекнат, след което се варят 20-30 минути.
Сокът се прецежда, прибавят се захарта и лимонената киселина.
Отново се сварява, след което се прецежда...
Пай с лимец или ечемик
Лимецът (житото или ечемикът) се вари в прясното мляко около 40 мин.
Изцежда се, но се запазва млякото, където е вряло. Маслото се разбърква със сиренето, яйцата, млякото, останало от лимеца. Добавя се лимецът....
Сепионет на тиган или плочаНамазнете с малко зехтин повърхността на тиган или плоча, загрейте на силен огън и щом започне да пуши леко, поръсете с едрата люспеста сол (ако не разполагате с такава, може да ползвате хималайска или най-обикновена)....
2
Мариновани люти чушки (или капия)
Правим марината от оцета, захарта, солта, натриевия бензоат, черния пипер, дафиновия лист и целината.
Чушките се пукат и веднага се слагат във вече готовата марината, захлупвам ги.
След това нареждаме чушките в буркани...
Мъфини с банан или ябълка
Предварително загряваме фурната.
В дълбока купа смесваме пресятото брашно, содата, солта, канелата, индийското орехче.
В друга купа счукваме яйцето, олиото, киселото мляко, ванилията и захарта.
Смесваме двете съставки...