Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салата Европа
Сварете моркова, но не до пълно омекване. Нека да остане леко хрупкав.
Нарежете го на ситно кубчета, заедно с обелената краставица.
Смесете ги в купа с царевицата и добавете скълцания копър и пресования чесън....
Даниела - момичето, което внася светлина
На едно младо момиче със стар дух, което побира прекомерно количество доброта и мъдрост в себе си, и иска единствено възможност да ги сподели със света....
Един различен тиквеник
Настъргвам тиквата и я миксирам с 4 шепи грис. Приготвям каша от киселото мляко, захарта, олиото, бакпулвера, 2 яйца и ванилията.
Разпъвам първа кора и я мажа с няколко капки масло. Отгоре слагам втората кора. Покривам...
Как да спечеля сърцето на момичето, в което се влюбих
Шансът да спечелите сърцето на момичето, в което сте се влюбили, ще се увеличи, ако полагате грижи и за физическата си форма. Затова не се колебайте, а спортувайте активно....
Протеинова бисквитка за един
Смесваме всички продукти, без бисквитката, в купичка и разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес.
Натрошаваме част от бисквитката към сместа и разбъркваме отново.
От получената смес оформяме бисквитка в чиния...
Пилето, в което ще се влюбитеПоднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
2
Погача за един страхотен екип
Оставете питката да втаса в топло помещение, след което я намажете с разбит жълтък с малко вода и олио.
Докато втасва замесете бяло солено тесто за буквите - равни количества брашно, нишесте, сол и вода....
Два сладкиша от един блат
Приготвяме блата, като разбиваме яйцата (6 бр.) със захарта (12 с.л.) и ванилия (1 бр.). Като станат на пухкав крем, лъжица по лъжица внимателно прибавяме брашното, смесено с бакпулвера. Разбъркваме с шпатула отдолу нагоре...
Ягодова торта с един блатМалко брашно, бакпулверът и какаото се смесват, след което се прибавят към яйцата и др. продукти. Хубаво се разбърква и се добавя по малко брашно, докато се получи не прекалено гъста смес....
6
Един по-различен султан кебап
Обелете патладжана и го нарежете на парчета. Посолете и оставете да се отцеди горчивият сок. При готовност измийте и подсушете. Нарежете на дребни кубчета.
Нарежете пилешкото месо на малки кубчета, лука, моркова и червените...
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Маринован пачи крак
Оставете маринования пачи крак да се охлади и съхранявайте бурканите на тъмно и хладно място....
Консервиран пачи крак
Почистете гъбите и ги измийте, по-големите нарежете, а по-малките запазете цели.
Запечете ги в сух тиган и когато започнат да пускат водата си, поръсете с 1 с.л. сол заедно с мащерката.
Когато гъбите си пуснат водата...
Тесто за мекици, което не задържа мазнина
Това е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето.
Затопляме слабо прясното мляко, сипваме сухата мая, захарта и 1-2 с.л. от брашното, оставяме да се активира маята....
Това момиче обиколи света, практикувайки най-древната професия
Хайди Пандора е само на 24 години, но вече е посетила 20 различни държави, сред които тузарските Дубай, Хавана, Аруба и Тайланд, за което много хора ще ѝ завидят....
Орехова торта от палачинки за един
Забърква се сместа за палачинките. Намажете с масло тиган за палачинки и печете всяка палачинка под капак от двата ѝ края.
Намачкайте банана и разбъркайте с мед, лешников тахан и брашно от рожков.
Намажете обилно...
Френска орехова торта с един блат
Отделяме 2 жълтъка и заедно с две яйца, маслото и половината захар ги разбиваме на крем.
Добавяме брашното, като продължаваме да бъркаме. Прехвърляме сместа в тортена форма, която сме намазали с мазнина и сме набрашнили...
Гювеч Да си оближеш пръститеНарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца.
Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Пелмени по мой си начинДвата края съберете в един.
Сварете пелмени във вряща подсолена вода, в която сте сложили и черен пипер и дафинов лист....
1
Милинки Стой си в къщиБрашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло....
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес....
8
Солена сьомга Направи си самЗа предпочитане е рибата да е прясна, но аз съм правила тукашната магия и от замразена сьомга, купена на Женския пазар по 11 лв за килограм. Забележка: Замразената риба се размразява само във вода, никакъв въздух!
Интересно...
1