Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пита Сладък пътПита Сладък път
1
Покриваме с кърпа и оставяме да втаса. Поръсваме със шамфъстък и печем сладката питка на 170 градуса за 30-35 минути. Пита Сладък път сервираме с течен шоколад. Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа...
Сандвичи за пътСандвичи за път
Накрая опаковайте сандвичите за път с фолио....
Сандвичи за дълъг пътСандвичи за дълъг път
Сандвичите за дълъг път са много лесни!...
Сандвичи за из пътСандвичи за из път
Оставете маслото да се отпусне и намажете с него всяка от филиите. Нарежете краставицата и колбаса на кръгчета. Нарежете кашкавала на филийки....
Капама като за първи пътКапама като за първи път
На дъното на глинен гювеч се нарежда тънък пласт от кълцаното зеле, което се поръсва с олио, червен и черен пипер и върху него се нареждат на пластове последователно овкусеното свинското месо, нарязано кисело зеле с малко...
Как да разделим косата си на път?Как да разделим косата си на път?
След смелите експерименти с дамските, че и мъжките прически, днес на мода е все по-естественото излъчване. Един от най-лесните начини да постигнете натурално излъчване и непринуденост е да заложите на коса, разделена на...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Рапъри яхнаха вълната на протестаРапъри яхнаха вълната на протеста
Рапърите твърдят, че са се вдъхновили от гнева на народа, за да създадат песента си....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да почистим реотаните на скарата?Как да почистим реотаните на скарата?
Скарата се използва често и трябва да се почиства, заради неприятният загар, който остава по реотаните. Нередовното почистване на скарата рефлектира и на храната, която приготвяме с нея....
Как да печем зеленчуци на скара?Как да печем зеленчуци на скара?
Да се пекат зеленчуци на скара не е кой знае каква философия, но все пак познаването на някои тънкости ще ви помогнат да приготвите най-вкусните зеленчуци на скара. И така, как да печем зеленчуци на скара?...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Прегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Сложете тенджерата с млякото на огъня и включете да загрява на 37-38 градуса....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки. Прехвърлете сушените домати в буркани. Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....
Шейк с ягода и банан за из пътШейк с ягода и банан за из път
Шейкът с ягода и банан за из път е готов за броени минути, а вие може да се впуснете в ежедневните задачи със свеж и вкусен старт на деня, който да ви е под ръка и може да измести колебанията за закуска....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Оставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря. След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка. Обръща се на 24 часа. Домашното краве сирене е готово....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....