Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Сипете вода и го оставете за едно денонощие, като на всеки 3-4 часа сменяте водата. След като времето измине, изхвърлете водата и измийте нахута. Прецедете с гевгир....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Вижте повече в следващите редове: Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно. Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
Разликата между двете рецепти е, че в първата по-дълго време засъхват и повече се слепят, вероятно това се дължи на добавката на брашно, докато при втората рецепта бързо засъхват и най-вече, което на мен ми харесва, че се...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
На части добавете почистения, измит и подсушен босилек, продължавайте да счуквате. Добавете пекориното и пармезана, а накрая налейте на тънка струйка зехтина. Бъркайте до хомогенност....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
Разточете готовото тесто на тънка кора. С помощта на водна чаша изрежете кръгчета и в средата на всяко едно сложете по 1 лъжичка от плънката....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да се издигнем над негативността от околнитеКак да се издигнем над негативността от околните
Усещане за собствената стойност Не е трудно да се преодолее негативизма на околните, ако човек има своя мярка за собствената си стойност....
Подсъзнателно въздействие върху околнитеПодсъзнателно въздействие върху околните
1
Може да мислите, че не сте податливи на подсъзнателни техники, но изследване е доказало, че почти всички от нас са. И от всички различни техники, една от най-често срещаните е прост трик, наречен \"акостиране\". Ето един...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Изсипете брашното на плота. Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко. Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки. Прехвърлете сушените домати в буркани. Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Сложете тенджерата с млякото на огъня и включете да загрява на 37-38 градуса....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
1
Използвах кисело мляко с 10% масленост за приготвянето на домашното крема сирене. Сложих го в купа заедно със сметаната и солта. Разбърках. Сместа изсипах в тензух, завързах краищата и оставих за шест часа....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
Използвайте това мляко като заместител на животинското във всякакви изделия - сладкиши, палачинки, торти....
Лоши маниери, които отблъскват околнитеЛоши маниери, които отблъскват околните
Ето кои са лошите маниери, които отблъскват околните. Втренчване Добре, това е адски дразнещо за всички, нали? Тук не говорим за гледане в очите докато говорите с някой....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка. Обръща се на 24 часа. Домашното краве сирене е готово....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Измийте хубаво свинското филе и го засипете с морската сол. Оставете да престои за денонощие, измийте и изсушете. Оваляйте в предварително смесените подправки и закачете да се суши. Филето Елена ще трябва да престои...
Чертите на лицето са определящи за мнението на околнитеЧертите на лицето са определящи за мнението на околните
В същото време устните, завършващи с приятна извивка нагоре, веднага предизвикват симпатии и чувство на одобрение сред околните....
Как да се грижим за околната средаКак да се грижим за околната среда
Какви са начините всеки да допринесе за грижата за околната среда?...
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Всяко парче кашкавал увийте с кора. Оваляйте в яйце и изпържете кашкавала с кори за баница до готовност. Поднесете панирания кашкавал с подходяща гарнитура или сезонна салата. Откакто разбрах как да приготвя кашкавал...
Постоянно сравняване с околните - защо е вредно и как да спрем?Постоянно сравняване с околните - защо е вредно и как да спрем?
Работата, доходите, оценките, къщата, броят на последователите в социалните мрежи - списъкът с категориите, в които можем да се сравняваме с другите, е безкраен. Сравнението обикновено е най-бързият и сигурен път към...
Какво е акустична екология и как помага на околната средаКакво е акустична екология и как помага на околната среда
Най-просто казано акустичната екология използва звуците за анализ на здравето на околната среда....
Перфектен бюст? Вижте какПерфектен бюст? Вижте как
Всяка жена мечтае да има красив и стегнат бюст. За да бъде мечтата ви реалност, важна е не само генетиката, но и правилния подход. На днешно време козметичната индустрия предлага купища кремове, чието предназначение...
Вижте как се казва бебето на ПреславаВижте как се казва бебето на Преслава
На 14 септември Преслава стана майка за първи път и макар че момиченцето ѝ се роди на Кръстовден, името, избрано от изпълнителката, няма нищо общо с големия християнски празник. Преслава е кръстила бебето си Паола...