Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Периодичното гладуване за отслабване! Как да го правите правилно?Периодичното гладуване за отслабване! Как да го правите правилно?
Ако и вие сте решили да гладувате, за да отслабнете, тогава е много важно да правите това правилно, но и при най-малкия дискомфорт да се обърнете към лекар, както и да се консултирайте със специалист непосредствено преди...
Какво е мулчиране и как правилно да го направимКакво е мулчиране и как правилно да го направим
Мулчирането е селскостопанска техника, която работи в три важни области на селското стопанство: подобрява почвата, увеличава добива на всички култури и улеснява работата на градинарите. Мулчирането е ефективен метод...
Ето всички плодове, които можете да замразите (Как да го направите правилно)Ето всички плодове, които можете да замразите (Как да го направите правилно)
Ето някои от най-добрите плодове за замразяване заедно със съвети как да го направите правилно за минимална промяна в текстурата и вкуса....
Фатхед тесто - как да го направим?Фатхед тесто - как да го направим?
То се използва основно за приготвянето на пица, но също така с него може да си направите крекери, малки питки или чеснови багети....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
Правилна полезна закуска без глутенПравилна полезна закуска без глутен
Без глутен, засищаща и заредена с всичко необходимо за разкошен старт на деня! Орехите, бадемите и тиквеното семе накисваме във вода от предходната вечер. На сутринта ги изплакваме. Заливаме с топла водичка желаното...
Перфектното картофено пюре - как да го направим?Перфектното картофено пюре - как да го направим?
Това може да се постигне, като използвате правилния вид картофи и като внимавате да не претоварвате картофите, когато ги пасирате....
Детски гардероб капсула - как да го направимДетски гардероб капсула - как да го направим
Детските дрехи трябва да са съобразени със сезона и освен това с предпочитанието на детето, а малките не винаги имат правилна преценка за подходящото облекло при всеки повод и сезон....
Сок от манго - как да го направим и защо да го пиемСок от манго - как да го направим и защо да го пием
За това, ако все още не сте включили сока от манго към менюто си, сега е време да го направите. Едновременно ще се наслаждавате на страхотният му вкус, и ще бъдете здрави....
Упражненията с клякане - как да ги направим правилноУпражненията с клякане - как да ги направим правилно
Стига да се прави правилно, от него има редица ползи. Този вид упражнение се счита за едно от най-добрите за укрепване и тонизиране на бедрата и глутеусите (задните части)....
Витамина Морков и как да го приготвим правилноВитамина Морков и как да го приготвим правилно
Когато сте били малки, казваха ли ви често, че ако ядете моркови, ще имате добро зрение? Навярно да и сигурно защото това е съвсем вярно. Морковите наистина са полезни за очите и повишават имунитета, защото са едни от...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника. Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Правилно комбиниране на храни за отслабванеПравилно комбиниране на храни за отслабване
Под понятието правилно комбиниране на храни се разбира, че консумацията на определени храни заедно, може да доведе до отслабване и оттам да подобряване на здравето....
Важни правила, за да протече бременността правилноВажни правила, за да протече бременността правилно
За да даде адекватни резултати, уринарният тест трябва да се направи около 12-14 дни след предполагаемата дата на зачеване. При нормална бременност бременната не трябва да се обездвижва, но и да не се изморява....
Шейк за отслабванеШейк за отслабване
1
Сипете го в кухненски процесор и добавете останалите продукти - настъргания предварително пресен джинджифил, щипка канела и нарязания пъпеш, който може да замените с праскови или горски плодове....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....