Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пица у домаПица у дома
Отгоре върху пицата, по свой вкус, започваме да редим продуктите, но без царевицата. Слагаме да печем във фурната и десетина минутки преди да е готова пицата, разхвърляме върху нея и царевицата. Приятен апетит!...
Пет начина да бъдем по-щастливи днесПет начина да бъдем по-щастливи днес
Сигурно вече сте си казвали, че ще бъдете щастливи едва когато откриете мечтаната работа или срещнете идеалния партньор....
Кекс с пет яйцаКекс с пет яйца
2
Може да проверим дали е изпечем с клечица. Ако по клечицата няма полепнало тесто, кексът е изпечен....
Пет минутен лимонов десертПет минутен лимонов десерт
Заглаждате го и поръсвате с настъргана лимонова кора този пет минутен лимонов десерт....
Торта за пет минутиТорта за пет минути
Оставете крема да се охлади. Сложете вафлите в блендер и ги смелете на дребни трохи. Залейте бисквитената торта с крема, поръсете с вафлите и оставете в хладилника да стегне. Тортата за пет минути е готова....
Бързи и лесни бургери у домаБързи и лесни бургери у дома
Хубаво е да постои поне 30 мин в хладилник. Бургер кюфтетата приготвям на скара с керамична плоча....
Пет съвета как да съхраним летния загарПет съвета как да съхраним летния загар
Лятото вече е тук и много от нас почиват край морето, събирайки летен загар. С приключване на летния сезон обаче тенът ви може да избледнее. Съществуват много начини за запазването на тена, но според специалисти тези пет...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Пет лесни съвета как да спрете да прахосвате хранаПет лесни съвета как да спрете да прахосвате храна
/page pageПланирайте Каквото и да ви съветват рекламите, не бъдете емоционални преди да отидете в хипермаркета. Направете си план от какво се нуждаете. Първо прегледайте какво има във вашия хладилник....
Пет вида пържена риба с гарнитураПет вида пържена риба с гарнитура
Почистваме и измиваме добре рибата. Поставяме тигана на котлона заедно с олиото. Всяка една риба потапяме в брашното, което предварително сме сложили солта и сме разбъркали добре, изтръскваме и пържим от двете страни...
Пица Пет сирена и дженовезе пестоПица Пет сирена и дженовезе песто
Пицата Пет сирена и дженовезе песто е готова....
Кашкавалени крекери с пет вида семенаКашкавалени крекери с пет вида семена
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с яйцата и солта. Разбърква се добре и се добавят сметаната, семената и настърганият кашкавал....
Пет етерични масла, които трябва да имате у домаПет етерични масла, които трябва да имате у дома
Етеричните масла или маслата, извлечени от ароматни растения, са в състояние да лекуват широк спектър от здравословни проблеми. Те са естествени антидепресанти, болкоуспокояващи, повишаващи настроението и имунитета. Ето...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Пене ригате с пет сирена и сметанаПене ригате с пет сирена и сметана
2
Пене ригате с пет сирена и сметана е много вкусно....
Пет съвета за прочистване на организмаПет съвета за прочистване на организма
Добре е през пролетта рибата да бъде включена в менюто най-малко два пъти седмично....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....