Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ПетмезПетмез
Тиквата се нарязва на кубчета. Приготвя се варна вода, като варта се смесва с водата, леко се разбърква, оставя се за 3 часа да се утаи и внимателно се прецежда, за да бъде напълно бистра. В тази вода се накисва тиквата...
Ябълки - ползи и приложенияЯбълки - ползи и приложения
Ползите за здравето от консумацията на ябълки Ябълките са много здравословни за сърцето....
Микронидлинг - ползи и приложенияМикронидлинг - ползи и приложения
Какви са ползите от микронидлинга? Тази травма насърчава дермата да се регенерира....
Петмез от черешиПетмез от череши
1
Варете на умерен огън, за да се посгъсти, махнете пяната, сипете петмеза в бурканчета и ги затворете плътно....
Петмез от ябълкиПетмез от ябълки
Петмез може да се приготви от всякакви плодове. Моята баба правеше навремето петмез от дюли, от грозде, от ябълки. Това е рецептата, както я знам от нея....
Петмез от смокиниПетмез от смокини
Сервиране: Когато петмезът е готов и сиропът е достатъчно консистентен, махнете тигана от огъня. Охладете петмеза преди да го сервирате....
Сладкиш с петмезСладкиш с петмез
Сладкишът, след като се изпече, го оставяме да изстине и го заливаме с топъл сироп, приготвен от останалия петмез и водата. Сиропът трябва да поври 2-3 минути....
Петмез от фурмиПетмез от фурми
През цедката насипваме в бурканче и петмезът е готов. От останалата гъста маса може да се получи мармалад. Подсладете деня си с този вкусен петмез от фурми....
Крем с петмезКрем с петмез
В дълбок съд слагаме водата, петмеза/ маджуна и нишестето, бъркаме докато се сгъсти. Като се сгъсти кремът смъкваме от огъня, леко изстуден наливаме в стъклени чаши, декорираме с описаните продукти....
Кейк с петмезКейк с петмез
Разбиваме петмеза със захарта, прясното мляко, яйцата и ароматните подправки. Добавяме содата бикарбонат и постепенно добавяме брашно, колкото да получим тесто с гъстотата на кейково....
Бисквити с петмезБисквити с петмез
Смесваме продуктите и постепенно добавяме брашно, колкото за умерено твърдо тесто. Слез добро размесване разточваме тестото на кора с дебелина около 5 мм и режем бисквити с желаните форми. Останалият белтък използваме...
Как се прави петмезКак се прави петмез
Ето 3 варианта за това как да си приготвите петмез: 1....
Литий - функции, ползи, приложениеЛитий - функции, ползи, приложение
Литият има разнообразни приложения в промишлеността, медицината, енергетиката и други области....
Слез - ползи и приложениеСлез - ползи и приложение
В Кавказ и до днес зелените части със сладък вкус на див слез се ядат като част от супи и салати....
Биолифтинг - ползи и приложениеБиолифтинг - ползи и приложение
Ползите и резултатите от Биолифтинга - Биомикротокът може да ускори електрическото поле на клетките, да възстанови остарелите и повредени еластични влакна и да заглади кожата; - Да регенерира еластичните влакна, заглаждайки...
Глицерин - ползи и приложениеГлицерин - ползи и приложение
Здравословните ползи и приложения на глицерина Безспорни са ползите от глицерина за лечение на различни заболявания. Използва се както в чист вид, така и под формата на супозитории....
Лешников тахан – ползи и приложенияЛешников тахан – ползи и приложения
Всички говорят за тахан – особена популярност доби сусамовият тахан, който има изключителни ползи за здравето ни, освен това е и вкусен....
Сафрид - ползи и кулинарни приложенияСафрид - ползи и кулинарни приложения
Затова е важно да се знаят ползите и кулинарните приложения на сафрида. Характеристика на риба сафрид Сафридът принадлежи към разреда на Бодлоперките и семейство Сафридови....
Орехово олио - ползи и приложенияОрехово олио - ползи и приложения
Ето какви ползи и приложения има ореховото олио: 1. За мозъка Ореховото олио действа изключително благоприятно върху мозъчната дейност....
Ползи и приложения на елекампанеПолзи и приложения на елекампане
Приемането на Елекампане има много ползи за човешкия организъм....
Ползи и приложения на канелатаПолзи и приложения на канелата
Винаги е по-вкусно. Ползи от канелата • Съществуват много ползи и приложения на канелата....
Шведска горчивка - ползи и приложенияШведска горчивка - ползи и приложения
Ето какви ползи дава и какви приложения намира. Състав на шведската горчивка Под названието Шведска горчивка се има предвид тинктура от билки и подправки, създадена като композиция още в древността....
Шафраново масло – ползи и приложенияШафраново масло – ползи и приложения
Вижте още: - Ползи на шафрановия чай; - Защо да си направите шафранова майонеза....
Синапено масло - ползи и приложенияСинапено масло - ползи и приложения
Ползите от тази древна култура, която е поне на 5 хиляди години, могат да се открият във всички области на живота. В Индия наричат синапа саршап, а Аюрведа го използва като храна и лекарство едновременно....
Ползи и приложения на прополисаПолзи и приложения на прополиса
Нека разгледаме ползите и приложения на прополиса. Какви свойства притежава прополисът? Пчелният прополис се слави с противовъзпалителни, антивирусни, антимикробни и противогъбични действия....