Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подслаждате със стевия - не боледувате!
Може да се използва както като сушена билка, така и под формата на воден, спиртен и маслен извлек....
Хапвате редовно риба - не боледувате
Редовното похапване на риба ще намали риска от заболявания и от физически травми с 40 %, сочат резултати от японско проучване. Проучването по този въпрос е проведено от Националния институт за здравеопазване и здравословно...
Джинджифил и люта чушка, за да не боледувате
Изследователи от Харвардския институт за обществено здраве твърдят, че най-добрият начин да засилите имунната си система е като подобрите обмяната на веществата в организма си.
Когато храносмилателната ви система е...
При перде на очите пийте зеленчукови сокове
Пийте по половин чаша 3 пъти дневно преди хранене. Соковете имат благотворно влияние и при възпаление на очите....
Пийте тези напитки преди сън, за да отслабнете
Спането е от жизнена необходимост за продължителността на живота и здравето ни. Пълноценната дрямка ни помага и да нормализираме своето тегло. Ако не спим достатъчно, това се отразява зле на телесната ни маса. За щастие...
Не пийте аспирин срещу махмурлук
Ако обичате да експериментирате с алкохола и често се черпите с приятелите си, тогава сигурни сте пили аспирин след махмурлук и тежка нощ. Лекарят Олга Кашубина, която е и нарколог, смята, че смесването на аспирин с кафе...
Не пийте чай след ядене
Пийте чай преди ядене или половин час, след като сте се нахранили. Никога не пийте чай, когато взимате лекарства. Дъбилните вещества в чая образуват танин, от което много лекарства се усвояват лошо от организма....
Не пийте хапчета пред малчуганите
Майките и бащите трябва да внимават какво правят пред децата си – понякога само една дума или необмислен жест оставя у малчуганите трайна следа. Рано или късно всеки родител стига до този извод. От германска неправителствена...
За тонизиране след боледуване - пшенични трици
Тонизира организма след боледуване и дава сили.
Рецептата е от книгата на Поля Димитрова - "Лекуване без лекарства", 2012...
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
5
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
1
Пържен ориз не по китайскиВ тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
4
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестени
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
Лекувайте анемията точно с тези билки
Прецедете отварата, оставете я да изстине и пийте от нея по 100 мл по 4 пъти на ден след ядене;
- Смесете по 50 г корени от блатен аир и корени сарсапарила, по 40 г стръкове от жълт и червен кантарион и по 20 г корени...
Детоксикирайте тялото с тези 7 билки
Леспедезата пречиства бъбреците и кръвта, като ги освобождава не само от токсините, но и от обменни разпадни продукти;
- Репей – тази билка има антиалергични, жлъчогонни и противовъзпалителни съставки, благодарение на...
Тези билки ще потиснат големия апетит
Най-често срещаният начин е да се използват различни видове билкови чайове за отслабване....
Яжте и не боледувайте: Зеленчуци за висок имунитет
Ето кои са зеленчуците за висок имунитет, които задължително трябва да присъстват в менюто ви, за да не боледувате често....