Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подсилете имунитета с мента
Подсилването на имунитета с мента е стара практика.
Като екстракт ментата се използва широко в парфюмерията. Ментовото етерично масло има подмладяващ и освежаващ ефект....
Чай от черен бъз за повишаване на имунитета
Насладете се на гореща чаша чай от черен бъз при първите признаци на настинка или грип, за да подсилите имунната си система и да ускорите процеса на възстановяване....
Подсилете имунитета си, за да избегнете настинките
Ако се чудите как да подсилите вашата имунна система, трябва да знаете, че имунитетът се дели на три вида – вроден, придобит и пасивен....
БъзБългарската народна медицина в лицето на лечителя Петър Димков нарича бъза, по-специално черния бъз, „най-силната българска билка”. С доказани противоракови свойства бъзът е ценно растение, което е в състояние да донесе...
9
Есента чука на вратата! Подсилете имунитета си по естествен път
Лягането и ставането в определен час ще помогне не само за подобряването на имунитета, но и ще намали стреса в ежедневието....
Чесън в оцетС кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне.
Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус.
Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
5
Чесън в оцетС кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне.
Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус.
Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
5
Попарен чесън с риба
Попареният в марината чесън може да се поднесе без риба, поръсен с растителното масло и ситно нарязаният копър....
Консервиран чесън в буркани
След като поври още минута-две, се налива в напълнените с чесън бурканчета.
Слагат се капачките и консервираният чесън в буркани се обръщат обратно....
Кисел чесън с джанки
Между скилидките чесън се слага от измитите джанки и стръкчета копър.
В тенджера се заварява водата заедно със солта, захарта и оцета.
С горещата марината се залива чесънът в бурканите....
Попарен чесън с риба
Попареният в марината чесън може да се поднесе без риба, поръсен с растителното масло и ситно нарязаният копър....
Лютивка с чесън и джинджифилЛютивка с чесън и джинджифил е много пикатна и сгряваща в студените дни.
Ако обичате пикантна лютеница, ще ви допадне и тази идея....
2
Скариди с чесън и масло
В тиган слагаме маслото, след като се разтопи слагаме скаридите и нарязания на ситно чесън.
Може да ги наръсим с лимон и да сервираме скаридите със средиземноморска салата....
Картофи с чесън и сирене
След като са готови вече картофите изваждаме ги от тигана, посипваме ги с пресованият вече чесън и ситно нарязаният копър....
Ориз с Чесън и Зеленчуци
В тиган загрейте зехтина и запържете лука, чесъна, гъбите, моркова, сладкия пипер.
След това добавете леко сварения ориз, сол, черен пипер, малко вода и оставете да къкри още 15 минути....
Извлек от чесън и спиртСкилидките чесън обелваме, смачкваме в дървено хаванче и сипваме в сух стъклен буркан.
Пресованата смес заливаме с алкохол, така че да се покрие цялата маса.
Бурканът затваряме и оставяме на хладно за 40 дни....
1
Пиле с чесън и лимон
Нареждат се в дълбок съд за печене пилешкото месо, чесънът и лимонът.
Поръсват се с брашното и се разбърква добре, като постепенно се добавят пилешкият бульон и виното.
Посолява се с черен пипер, сол и магданоз....
Чушки с чесън и магданоз
Смесете заедно чесъна, магданоза, шерито и зехтина, след което залейте чушките. Овкусете със сол....
Паста с чесън и пармезан
Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна до златисто. Прибавете магданоза и пастата. Разбъркайте добре.
Сервирайте пастата докато е топла, обилно поръсена с пармезан....
Спагети с чесън и зехтин
Зехтинът се загрява в тиган за пържене, след което се добавя ситно нарязаният чесън и червеният пипер. Запържва се на умерена температура, като се внимава чесънът да не загори....
Пърленки с чесън и магданоз
Готовите пърленки се намазват със смес от разтопено масло, пасиран чесън и накълцан магданоз....
Пържоли с чесън и орехи
След като пържолите са готови, в мазнината долейте малко гореща вода и прибавете счукан чесън и орехи. След като сосът заври, върнете пържолите и ги покрийте с капак, за да се задушат....
Орзо с чесън и пармезан
Чесънът се запържва в маслото. Добавя се орзото, пармезанът, прясното мляко, магданозът, солта и черният пипер....
Гъби с чесън и беконСмесете го с галетата и пресования чесън и разбъркайте. С получената смес поръсете гъбите и пържете още около 1 минути на умерен огън. От време на време е добре да разбърквате ястието....
1