Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пъстърва с ароматно олио на фурнаПъстърва с ароматно олио на фурна
Печем на загрята фурна не повече от 180 градуса за около 30 минути. Режем останалия лук и магданоза и поръсваме при сервиране....
Депилиращо олио със семена на коприваДепилиращо олио със семена на коприва
Оставя се да кисне в продължение на 2 месеца. След това е готово за използване. Можете да втриете олиото в проблемните части на тялото. Така се използват семената от коприва за епилация....
Чесново олиоЧесново олио
Може да го използвате за такива сосове, в които се предвижда запържване на лук и чесън с олио - например доматен сос за патладжани или бамя, за спагети и др....
ОлиоОлио
Олиото или растителното масло е най-популярната и често използвана мазнина по нашите географски ширини. Употребата му има своите положителни и отрицателни черти, с които човек е добре да се запознае, особено ако консумира...
Паста Алио олиоПаста Алио олио
5
Чесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина. След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица. Прибавя се босилекът, овкусява се със солта....
Баница без олиоБаница без олио
Сиренцето се разпределя на две и го слагаме по усмотрение на готвача на два пъти между корите. Слагаме във фурна, предварително загрята на 180 градуса. Печем около 50 минути. Приятен апетит!...
Козунак с олиоКозунак с олио
3
От време на време проверяваме готовността на козунаците, като постепенно увеличаваме температурата на 150°C, а след това и на 180 градуса. Внимаваме да не се препекат....
Патладжани в олиоПатладжани в олио
Дръжте буркана няколко дни завит с кърпа, като от време на време доливайте олио, ако е необходимо. След това затворете буркана херметично и след месец може да консумирате....
Баница с олиоБаница с олио
Замесваме меко тесто, което делим на 6 топки. Всяка една топка разточваме на тънка кора и поставяме в намаслена тава, като всяка кора намазваме с разтопеното масло....
Алио е олиоАлио е олио
Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол и пипер и върнете чесъна в съда. В тигана се добавят предварително сварена паста и се разбърква за няколко минути....
Вкусна баница без олиоВкусна баница без олио
Двете кори навивате на руло и поставяте в широка така. Така се оформят 6 рула, нарязвате ги всяко на три парчета....
Пикантно олио за пициПикантно олио за пици
Оставяме да престои на светло място за 2-3 седмици. След това прецеждаме сместа и я прибираме в хладилника или на хладно място. При консумация дозираме внимателно, понеже е лютиво....
Спагети Алио е олиоСпагети Алио е олио
Почиствате скилидките чесън и ги нарязвате на тънки филийки. В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да се пържи на слаб огън....
Питки с ароматно олиоПитки с ароматно олио
Втасва в намаслен съд за около половин час, след което се разделя на 16 топки. Всяка топка се разтегля на фитил, който се завързва на възел....
Вита баница без олиоВита баница без олио
Киселото мляко се смесва с содата и се оставя да шупне, а после се добавя в купата при рабитите яйца и се разбърква до хомогенност, като постепенно се добавя размекнатото масло на тънка струйка....
Маслени сладки с олиоМаслени сладки с олио
Пресейте брашното, смесете го с останалите продукти и постепенно замесете тестото. Разточете го върху кухненския плот и изрежете с форми или чашка сладките. Подреждайте ги в широка тава, застлана с хартия за печене...
Талиатели Алио е ОлиоТалиатели Алио е Олио
Насладете се на тези талиатели Алио е Олио в компанията на любим човек и чаша бяло вино! Добър апетит!...
Мариновани гъби в олиоМариновани гъби в олио
Попарете гъбите за 15-20 минути и когато изстинат ги насипете в буркан. Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка. При консумация,...
Чорбаджийски чушки с олиоЧорбаджийски чушки с олио
1
Пускаме на части измитите и почистени от дръжките чушки. Варим 7 минути след кипването на течността. Когато изстинат, ги подреждаме плътно в буркани, като между тях ръсим нарязания копър....
Предимства на рапичното олиоПредимства на рапичното олио
Рапичното олио е биологичен продукт, извлечен чрез студено пресоване от семенцата на био рапица. То се филтрира и обработва без каквито и да било химикали. Рапицата е био суровина, за чието отглеждане се избират места...
Царевично олиоЦаревично олио
Дългогодишният спор „Зехтин или слънчогледово олио? “ е напът да бъде прекратен заради появата на все по-популярен напоследък продукт на пазара – царевичното олио. Все още не особено предпочитано у нас, олиото от царевица...
Конопено олиоКонопено олио
Конопеното олио е едно от малко известните чудеса на природата. Въпреки че употребата му нараства, то продължава да бъде сравнително непопулярен продукт, макар и да има многобройни ползи за здравето и красотата. Това до известна...
Фъстъчено ОлиоФъстъчено Олио
Фъстъченото олио представлява леко растително олио, което след обработка запазва аромата и вкуса на фъстъци. Фъстъченото олио е толкова популярно в азиатската кухня, колкото зехтинът в Средиземноморието. Има висока точка...
Рапично олиоРапично олио
Рапичното олио представлява растително масло, което в последно време започна да набира популярност и в родното готварство. То се добива от растението рапица, което е основна маслодайна култура на много места по света....
Силата на молитвитеСилата на молитвите
5
Всъщност идеята, че молитвата има присъща сила, е много разпространена. В Библията силата на молитвата е, накратко казано, силата на Бога. Той чува и отговаря на молитвата....