Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Косата ви побелява твърде рано – вижте причинитеКосата ви побелява твърде рано – вижте причините
Белите коси са нещо нормално за процеса на стареене. За съжаление на някои хора, те се появяват и в много по-ранна възраст от смятаната за нормална. Понякога косата побелява дори при хора на възраст между 20 и 30 г....
Митовете за съня застрашават сериозно здраветоМитовете за съня застрашават сериозно здравето
Погрешните митове за съня са често срещани и представляват значителна заплаха за здравето, предупреждава ново проучване....
Еликсирът на здравето (Мощен имуностимулант)Еликсирът на здравето (Мощен имуностимулант)
Еликсирът на здравето - пчелно млечице и мед....
Бащи тийнейджъри застрашават децата сиБащи тийнейджъри застрашават децата си
Момчетата, които стават бащи още в тийнейджърска възраст, застрашават децата си, посочва се в ново изследване....
Как да свикна да ставам раноКак да свикна да ставам рано
За да се става рано, трябва да се ляга рано. В 9:30 например. Навийте си и часовниците за часа, в който искате да станете. Не бива да се пие кафе, кока-кола или какао вечер, защото съдържа кофеин....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Защо тестото става твърдо?Защо тестото става твърдо?
Не трябва да се слага и много брашно наведнъж, докато се меси, а да се слага по-малко, защото иначе ще стане твърдо....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Отглежданата във ферми сьомга се храни със специални смески (не знам колко са полезни), за да може месото й да става червено. И така. Почистваме рибата (ако не е почистена)....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче. На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
Твърде много или твърде малко околоплодна течностТвърде много или твърде малко околоплодна течност
Полихидрамниос е състоянието на твърде много околоплодната течност. Лекарите могат да измерват количеството на течностите чрез няколко различни методи, но най-често това става чрез индекс на околоплодната течност....
Приспивайте бебето си рано, за да е здраво и да спи дългоПриспивайте бебето си рано, за да е здраво и да спи дълго
Ранното лягане на бебето е предпоставка за едно добро здраве. Режимът на заспиване дава отражение в много аспекти на живота на детето....
Кисело мляко и подправки с изумителна полза за здраветоКисело мляко и подправки с изумителна полза за здравето
Киселото мляко в комбинация с тези подправки и ядки са с голяма полза за здравето. Всичко това се разбърква добре и се консумира сутрин на гладно....
Да си пожелаем здраве в Световния ден на здравето!Да си пожелаем здраве в Световния ден на здравето!
Така Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие. Тази година - 2023 мотото на днешния ден е Моето здраве, мое право....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Изсипете брашното на плота. Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко. Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути. Охладеното тесто разделете на малки топки...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера. Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва...