Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Неподозираната сила на смеха
В следващите редове вижте част от силата на смеха, а за някои от ефектите дори и не сте подозирали. Побързайте да прочетете за неподозираната сила на смеха и след това не забравяйте да се засмеете....
Да сдържаме смеха си? Невъзможно!
Човек на практика е неспособен да контролира смеха си. Тази емоция може да бъде задържана в рамките на 1-2 секунди, след което в крайна сметка смехът побеждава....
Тайните на младостта
Дали са точно тайни - едва ли, но пък са неща, които всеки от нас прави и на които не обръща внимание или не предполага, че са вредни или за които вечно се оправдава, че няма време. Ето ги и тях:
1....
Тайните на кафетоПлодовете на кафето са червени и напомнят за зрели вишни. В тях се крие зелена костилка, която се състои от две половинки и това всъщност са кафените зърна.
За родина на кафето се смята етиопската провинция Каффе. Съществуват...
1
Тайните на тестотоТестото с мая няма да се лепи по ръцете, ако предварително ги намажете с олио. Преди да месите тестото, е добре да пресеете един или два пъти брашното, това ще го направи по-пухкаво.
Когато месите тесто, наливайте течността...
3
Тайните на млякото
Млякото е един от основните хранителни продукти на нашата трапеза. То съдържа всички вещества, без които човешкият организъм не може нормално да функционира – пълноценни белтъчини, мазнини, въглехидрати, неорганични...
Тайните на сладкарите
Когато пълните еклери или намазвате блат с крем, кремът трябва да е гъст, но изстинал. Когато правите шоколадов крем, най-добре е да добавите какао на прах заедно с ванилова пудра накрая на разбиването на крема.
Печете...
Тайните на сладкишите
Един от най-лесните сладкиши в света се прави, като купите готови блатове и ги намажете със смес от една опаковка подсладено кондензирано мляко с двеста грама масло. Украсете отгоре с плодове.
След като сладкишът е...
Тайните на печивото
За да приготвяте най-вкусните печива, трябва да знаете няколко кулинарни тайни. Кексът е готов, когато е мек и като забиете в него клечка за зъби, не остава тесто по нея....
Тайните на сънищатаНикой не знае какво точно съдържат нашите сънища и защо изобщо ги виждам, докато спим. Всяка нощ ние прекарваме няколко часа със затворени очи, а никой учен не може да обясни защо зад клепачите ни преминават картини....
5
Тайните на ДжокондатаКартината, която е с размер 77 на 53 сантиметра, е станала вдъхновение за създаване на стотици книги, филми, спектакли, но тайната си остава тайна. Тази тайна се крие в усмивката на Джокондата....
4
Тайните на Плутон
Екипът на Нови хоризонти разказа за десетте най-неочаквани неща, открити за Плутон и неговите спътници. Те бяха констатирани при прелитането на сондата през системата на планетата, което се случи през юли тази година....
Тайните на планетата
Планетата ни е пълна с невероятни географски и геоложки тайни и парадокси. Сред най-странните географски факти и най-късото наименование на местност....
Тайните на рубина
Червеният цвят символизира огъня – това е цветът на живота, на кръвта, на раждащата майчина енергия. В Япония, където съществува култ на Слънцето и Слънчевата Магия, червеният цвят – това е цветът на Слънцето, донасящ реколта...
Тайните на огледалотоТайната си венецианците пазели като зеницата на окото си над двеста години и затова огледалата им се продавали на баснословни цени....
10
Тайните на КлеопатраТя оставила ярка следа след себе си в историята на човечеството и безценни тайни за успех за съвременните жени....
1
Тайните на водатаОще по-учудващ е фактът, когато говорим за тайните на водата, е, че всяка снежинка има шест абсолютно еднакви части, които благодарение на своя синхрон създават идеална хексагонална симетрия....
1
Тайните на течния шоколадТечният шоколад е любимо изкушение на малки и големи. Можете да го ядете както самостоятелно, така и да го ползвате като украса за торти и сладкиши.
А на датата 5 януари се отбелязва пък Световният ден на течния шоколад...
3
Тайните на вкусното чеверме
Тайните, които трябва да знаете, за да приготвите вкусно чеверме, са:
- Огънят не трябва да е много силен;
- Огънят трябва да е горял малко преди да се сложи месото;
- Месото трябва да се сложи много хубаво на шиша...
Тайните на съвършеното суфле
Суфлетата, обратно на популярното схващане, са изключително лесни. Те са изключително примамливи заради пухкавият си вид. Всъщност горещият въздух е този, който ги кара да се надуят. Ако въздухът навлезе в сместа и тогава...
Тайните на вкусното ризото
Има безброй рецепти за приготвянето му, но преди да пристъпите към тях е важно да знаете кои са тайните на приготвянето му:
1....
Тайните на перфектното ризото!Обичате ризото, но все не се получава. Всеки път започвате приготвянето му с желанието този път да се получи кадифено, кремообразно и „ал денте”, но в резултат получавате каша с консистенция на лепило?
Макар да е...
1
Тайните на вкусния омлетОмлетите спадат към така наречените аламинути. Тяхното бързо приготвяне, разнообразието им, отличният вкус и хубавият им външен вид дават възможност да се задоволи и най-изтънченият вкус.
Омлетите биват: обикновен...
3
Тайните на сръбската скараЕто защо тук ще разбулим тайните по приготвянето на някои от най-известните сръбски месни деликатеси, приготвяни на скара:
Плескавица
Традиционната сръбска плескавица се приготвя от смесени телешко и свинско месо...
4