Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Теглете се в сряда, за да отслабнетеТеглете се в сряда, за да отслабнете
След края на първата седмица на диета меренето се разрежда през няколко дни, докато се намали на веднъж седмично – в сряда....
Достатъчно ли е да ям месо веднъж в седмицата?Достатъчно ли е да ям месо веднъж в седмицата?
Не е достатъчно да ядете месо само веднъж в седмицата. Това означава, по прости сметки, че ще консумирате месно ястие само четири пъти месечно....
Наблюдатели на теглото ви се грижат да отслабнетеНаблюдатели на теглото ви се грижат да отслабнете
Според изработената хранителна програма всеки може да се сбогува с по килограм на седмица, и то без да гладува. На своята страница, те предоставят 40 000 хиляди продукта, в помощ на правилното изпълнение на диетата....
Защо трябва да приготвяме печен лук поне веднъж в седмицатаЗащо трябва да приготвяме печен лук поне веднъж в седмицата
Лукът е традиционен за българската трапеза продукт, който сме свикнали да присъства като добавка към сандвичи, салати, меса, супи, яхнии. Много хора отказват да го консумират заради острия му вкус и специфичния...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Пазарувайте, за да отслабнетеПазарувайте, за да отслабнете
Учените са стигнали до извода, че тършуването из магазините и носенето на тежки чанти, пълни с новите желани покупки, може да изгори над 1600 килокалории (385 калории) за седмица....
Танцувайтез за да отслабнетеТанцувайтез за да отслабнете
Танците са един от най-успешните методи в борбата със затлъстяването и наднорменото тегло. Те имат изключителен ефект върху физиката и психиката на човека. Танците трябва да са предимно бързи - рок, туист, латино, но...
Феноменален водопад се подпалва веднъж в годинатаФеноменален водопад се подпалва веднъж в годината
За цялата си история водопадът Огнената конска опашка е горял в истински огън само веднъж....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да се храним, за да отслабнемКак да се храним, за да отслабнем
Повечето от нас не се хранят не както трябва, а както успеем – всичко зависи от работата, учението, различни норми и условности, макар че, ако се замислим, ние сме тези, които избираме как да живеем. Обикновено не закусваме...