Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Световноизвестни лечителиСветовноизвестни лечители
Един от световноизвестните лечители е Парацелс, чието истинско име е Филип Ауреол Теофраст Бомбаст фон Хогенхайм. Името Парацелс се смята за нарицателно в лечителството....
Световноизвестни немски ястияСветовноизвестни немски ястия
Десертите са гордостта на германците, начело със световноизвестния ябълковия щрудел, тортите със сливи и извара, с шоколад и орехи и всякакви кремове. Най-известен по света е чудният коледен щолен....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Омесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта. Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Оставяме ги да довтасат и когато са готови, ги печем в леко загрята фурна на 200 градуса. В малка купичка смесваме копъра, останалото краве масло, пресованите предварително скилидки чесън и 2 щипки сол....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Отглежданата във ферми сьомга се храни със специални смески (не знам колко са полезни), за да може месото й да става червено. И така. Почистваме рибата (ако не е почистена)....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче. На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
Това са холивудските актьори, които се целуват ужасноТова са холивудските актьори, които се целуват ужасно
Целувката е била доста неловка и оставила двамата актьори смутени./page...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Изсипете брашното на плота. Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко. Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути. Охладеното тесто разделете на малки топки...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера. Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва...
Ето това са порасналите и остарели актьори от МалкълмЕто това са порасналите и остарели актьори от Малкълм
Ситкомът се състои от седем сезона, като главна роля в него вземат актьорите Джейн Кашмарек (Луис), Брайън Кранстън (Хел), Кристофър Кенеди Мастерсън (Френсис), Франки Мюниц (Малкълм), Ерик Пер Съливан (Дюи), Джъстин Бърдфийлд...
Джаро напътства млади актьориДжаро напътства млади актьори
Актьорът е публикувал в собствения си сайт подробности за курса си по актьорско майсторство, чиято цел е да научи начинаещите актьори как да покажат най-доброто от себе си пред камерата....
Най-големите лъжи, които пишем в автобиографиитеНай-големите лъжи, които пишем в автобиографиите
Вижте в следващата галерия най-големите и често абсурдни лъжи, които пишем в автобиографиите. page1....
Златка излъга за бременността сиЗлатка излъга за бременността си
Оказа се, че рекламираната бременност на Златка Райкова е част от поредната мисия, която Големият брат е възложил на съквартирантите. Задачата на Златка в новата мисия, наречена „Чувам гласове“, е постоянно да повтаря,...
Пържени чеснови тиквички с и козе млякоПържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се сервират, като сосът се слага в купичка - не се залива върху тиквичките, за да са хрупкави и да не се овлажнят пържени чеснови тиквички с козе мляко....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко. Загрява се до телесна температура и на всеки литър мляко се слагат по шест...
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодИмунистимулираща напитка с Витамин С и Йод
1
Всичките билки и плодове, които берем и изсушаваме, е добре да се стараем да предпазим от прахови частици. Разстиламе ги и покриваме с хартия/ амбалажна, опаковачна, без мастило/, и така закрити да се изсушават цялостно...