Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кога се обостря язвата?
Всъщност няма толкова голямо значение какви са причините язвата да се обостря именно през есента....
Кашлицата се обостря през зимните месеци
В студените зимни дни кашлицата значително се засилва. Ще кажете, разбира се, че е така, нали върлуват всякакви грипни вируси? Оказва се обаче, че много хора кашлят заради студения въздух.
Дихателните пътища може да...
Как да се справим с жегата
Ето няколко практични съвета за справяне с жегата.
1. Дръжте завесите си винаги дръпнати....
Кога се обострят гастрит и язва
Това води до обостряне на язвата и гастрита.
Употреба на алкохол. Алкохолът може да предизвика гастрит, като и да стимулира стомашната секреция и увреждането на лигавицата....
Защо алергиите се обострят през есента?
Есенните алергии са като пролетните – с множество досадни симптоми, които ни пречат да водим нормалния си начин на живот. Всеки, който страда от алергия, знае колко e неприятно – течащ нос, зачервени и раздразнени очи...
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Венозна тромбозаКакво е венозна тромбоза
Венозната тромбоза представлява заболяване, което причинява образуване на кръвен съсирек в лумена на вената....
1
Високият холестерол обостря рака на гърдата
Ново проучване установи пряката връзка между високия холестерол и рака на гърдата. Излиза, че колкото се повишава холестеролът, толкова повече се подсилва и смъртоносният растеж и разпространение на рака на гърдата....
Как се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
5
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
1
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
4
Топящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Бухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Топящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Пържените картофи обострят астмата
Какви ли не болести и отрицателни влияния причиняват храните от типа бърза закуска. Известни като джънк фууд, тези мазни и вкусни кулинарни изкушения са в състояние да ни навредят трайно. Макар и повече от нас да знаят...
Пилето, в което ще се влюбитеИзважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено.
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
2