Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТънкости при приготвяне на зеленчуци темпура
Темпурата е японска техника за пържене на зеленчуци, риба или морски дарове. Общо взето тя представлява лека панировка от брашно, сол, яйце и студена газирана вода. Известна с хрупкавостта си и лекия си вкус...
Диетата на гладното момичеДиетата на гладното момиче
В книгата си Диетата на гладното момиче Лилиен споделя, че голямата тайна на здравословното хранене е просто да заменим пастата, всички тестени и калорични храни с по-полезни продукти....
Тънкости при печене на баницаТънкости при печене на баница
1
В тази статия ще ви запознаем с всички тънкости при печене на млечна баница. Да започваме!...
Тънкости при печенето на скараТънкости при печенето на скара
Сега ще изброим и тънкостите при печенето на скара, които ще ви превърнат в истински майстор: 1....
Тънкости при печенето на сладкишиТънкости при печенето на сладкиши
Главното условие за вкусен сладкиш е тестото да е пищно и пухкаво, а за това е нужно брашното да бъде пресято, за да бъдат отстранени чуждите примеси от него и да се обогати с кислород. За приготвянето на сладкиш всички...
Тънкости при готвене на мусакаТънкости при готвене на мусака
1
Най-голямата тънкост при приготвянето ѝ обаче се учи с времето - практика....
Тънкости при приготвянето на скараТънкости при приготвянето на скара
Ако все пак още не сте се занимавали с печенето на месо на скара е добре да знаете някои тънкости: - Когато работите с истинско барбекю, а не на електрическа скара, се подсигурете с качествени дърва....
Тънкости при приготвянето на рибаТънкости при приготвянето на риба
Ето и някои тънкости при приготвянето на риба, с които трябва да сте наясно. Независимо каква е рибата, тя трябва да бъде старателно измита под течаща студена вода и да бъде изчистена от вътрешностите ѝ и люспите ѝ....
Тънкости при приготвянето на кефалТънкости при приготвянето на кефал
Кефалът е една от рибите, които често присъстват на нашата трапеза. Той може да е морски или речен. Речният е по-известен под името клен. За да си сготвите тази риба вкусно, трябва да се съобразявате с крехкостта й. Кефалът...
Тънкости при приготвяне на спанакТънкости при приготвяне на спанак
4
Какви са тънкостите при готвене на спанак? За да се запазят ценните минерални соли и витамини в спанака, при неговата обработка трябва да се спазват няколко правила....
Тънкости при боядисването на яйцаТънкости при боядисването на яйца
5
Великден е един от най-светлите християнски празници. Боядисването на яйца е характерен ритуал за този празник. За да направите хубави твърдо сварени яйца, те трябва да се варят около 10-12 минути след завирането...
Тънкости при варене на спагетиТънкости при варене на спагети
22
Италианската кухня отдавна е навлязла и по нашите ширини – с пиците, пастата, по-рядко лазаня. Вкусните им ястия определено се харесват и у нас, но въпросът е можем ли да ги приготвим. Защото за една манджа не е важно...
Тънкости при готвенето на тофуТънкости при готвенето на тофу
Вкусът на тофу не е силно изразен, съвсем натурален, но пък лесно приема вкусовете на други продукти. Дали ще приготвите ястие с тофу, което ще е сладко, пикантно или печено, зависи изцяло от кулинарната фантазия. Най-важното...
Тънкости при готвенето на яйцаТънкости при готвенето на яйца
И колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им. Варенето. Няма човек, който да не е варил яйца....
Тънкости при варенето на житоТънкости при варенето на жито
Има и тънкости, от които ще научим как да варим житото. За да се свари по-бързо житото, е добре да се накисне във вода още от предния ден....
Тънкости при пържене на кюфтетаТънкости при пържене на кюфтета
1
В основата на вкусните пържени кюфтенца стоят няколко важни правила. Да започнем с каймата. За да изпържите наистина сочни и вкусни кюфтенца, ви препоръчваме да не купувате готова кайма. Най-добре отидете в месарница...
Тънкости при варенето на млякоТънкости при варенето на мляко
Трябва да знаете обаче, че има тънкости при варенето на мляко, които ще изброим сега. 1. Добре е да се вари в тенджера с дебело дъно, да не загаря, или пък в такава с двойно дъно; 2....
Тънкости при поднасянето на виноТънкости при поднасянето на вино
Когато поднасяте вино на гостите си, спазвайте някои тънкости, за да оставите у тях впечатление, че имате познание на професионален сомелиер. Много важна при сервирането на вино е неговата температура....
Тънкости при решаване на судокуТънкости при решаване на судоку
Но разбира се, има специални тънкости, които ще ви помогнат да направите решаването на судоку много по-ефективно....
Тънкости при варене на яйцаТънкости при варене на яйца
2
Варенето на яйца си е трудна задача, особено ако целта е черупките да не се напукат. Сложен е моментът, когато варим яйца за Великден и установим след като сме ги сварили, че всички са се напукали. Разочарованието е...
Тънкости при приготвяне на сушиТънкости при приготвяне на суши
1
Японската кухня е неповторима и привлекателна за всички, които обичат изискания необикновен вкус. Вкусно и апетитно суши можете да приготвите и в домашни условия. Традиционните компоненти за суши са сьомга, листа от водорасли...
Тънкости при приготвянето на пърленкиТънкости при приготвянето на пърленки
13
Първата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него....
Тънкости при готвенето на грахТънкости при готвенето на грах
Основният проблем на домакините е свързан с това какво да се сготви. Да приготвиш ястието не е кой знае каква трудност, но е изключително сложно да измислиш какво да направиш, особено за домакините, които готвят всекидневно...
Тънкости при приготвяне на пържолиТънкости при приготвяне на пържоли
22
Приготвянето на вкусни пържоли е цяло изкуство. За да се получат крехки, топящи се в устата пържолки, трябва да сте наясно с изкуството на приготвянето им. За да бъдат пържолите сочни, вкусни и меки, на първо място има...
Тънкости при печене на питаТънкости при печене на пита
3
Много домакини не смеят да опекат пита, защото се притесняват, че няма да се получи достатъчно добра и предпочитат да купят готова. Но няма нищо по-вкусно от домашно изпечената пита, а за приготвянето й просто трябва да...