Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Картофите: Как да ги съхраняваме правилно?Картофите: Как да ги съхраняваме правилно?
Тях всеки ги обича. Пържени, печени или на пюре, гледаме винаги да ги имаме подръка. Част от многобройни ястия, супи, салати, гарнитура или сами в центъра на храната на масата, картофите са герои на много национални...
Стегнете дупето и бедрата с тези упражнения с клякане!Стегнете дупето и бедрата с тези упражнения с клякане!
Започнете да правите пружиниращи клякания, като дишането е свободно. Повторете упражнението 10 пъти. 2. Клекнете с двата крака и изминете така поне 30 метра....
Правилна полезна закуска без глутенПравилна полезна закуска без глутен
На сутринта ги изплакваме. Заливаме с топла водичка желаното количество ядки от елда до получаването на каша. Нарязваме или настъргваме ябълката, прибавяме останалите съставки и размесваме всичко....
Отслабване с DHEA - как да го направим правилноОтслабване с DHEA - как да го направим правилно
За да се постигне правилно отслабване, е необходимо набавянето на първия ензим 11βHSD1....
Упражнения за правилна стойкаУпражнения за правилна стойка
Това може да се коригира с няколко упражнения. Когато частите на тялото и мускулите не са в нормалните линии, някои мускули отслабват, докато други работят по-добре....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове: Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как бързо да почистите калмари и да ги сварите правилноКак бързо да почистите калмари и да ги сварите правилно
1
Калмарите са чисти, но сурови и сега ще разберете как да ги сварите правилно. Правилно варене на калмари Слагаме тенджера с чиста вода на котлона, добавяме една супена лъжица сол....
Важни правила, за да протече бременността правилноВажни правила, за да протече бременността правилно
През втората половина на бременността е добре да извършва дихателни и други леки физически упражнения на чист въздух....
Какво е мулчиране и как правилно да го направимКакво е мулчиране и как правилно да го направим
Мулчирането е селскостопанска техника, която работи в три важни области на селското стопанство: подобрява почвата, увеличава добива на всички култури и улеснява работата на градинарите. Мулчирането е ефективен метод...
Домашни печени фъстъци с шушулката - как да ги направим?Домашни печени фъстъци с шушулката - как да ги направим?
Осолявайки фъстъчената шушулка всъщност ще направите вашите печени ядки още по-вкусни, защото ароматът им се разгръща и поема по-добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
В сезона на гъбите: Как да ги изберем и приготвим правилноВ сезона на гъбите: Как да ги изберем и приготвим правилно
1
Със сигурност избягвайте найлонови торбички, които ще предизвикат бърза ферментация на гъбите ви и дори ще ги направят токсични....