Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пица с готово тесто от магазинаОмесваме тестото.
Разточваме тънко за подходящата тава.
Намазваме с лютеницата или доматен сос.
Подреждаме по желание.
Печем за 20-25 минути в загряна фурна на 180-200 градуса....
1
Колко е истински шоколадът в родните магазини?
Видовете шоколад по родните магазини са наистина много, като в производственият процес се използват различни съставки, като например мляко, какаова маса или пък пудра, захар, какаово масло....
Баница, която не спадаВ киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
8
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
5
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
4
Защо питката не става на конци?
При приготвянето на питки и козунаци се смята, че те са истински сполучливи и добри, ако след разчупване вътрешността им се отделя на така наречените конци.
За някои домакини е трудно да постигнат този резултат и вероятно...
Пържен патладжан, който не задържа мазнина
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес.
Диетичният кекс се пече...
2
Не всеки кашкавал в магазина е наистина такъв
Фактът, че на един продукт има етикет с надпис кашкавал съвсем не означава, че продуктът в действителност е такъв и че е приготвен от мляко, обяви земеделският министър Десислава Танева.
В Горна Оряховица, където...
Тесто за мекици, което не задържа мазнина
Това е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето....
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене
Измийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли.
Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнина
Загрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
Защо белтъците не стават на сняг?
Оказва се, че да разбиеш белтъци на сняг не е никак лесна работа. Очевидно не е достатъчно просто да отделиш белтъците и да разбиваш, за да получиш желания резултат. Опитните домакини обаче са наясно с всички тънкости за...
Как да не стават мазни бухтите?
Бухтите са една от най-любимите закуски у нас, особено в почивните дни, когато цялото семейство се събира, но все повече хора ги избягват, защото в повечето случаи те стават доста мазни....
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина
Затоплете прясното мляко и водата до 37 градуса, т.е. при потапяне на кутрето топлината да е приятна, а не пареща.
Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно....
Какво става, когато биете тестото в масатаТестото се вдига на височина над главата и се блъска върху масата, на която се меси....
1
Салатата не става чиста с течаща водаДобре е да знаете как да почистите плодовете и зеленчуците преди да ги готвите, за да може да ги превърнете във вкусни и в същото време безопасни ястия.
Зелената салата например не се измива добре просто под течаща...
1
Не всеки ухапан от вампир става вампирВсеки, който е ухапан от тях също става вампир.
Професорът предположил, че първия вампир се е появил на 1 януари 1600 г. — в началото на столетието, когато са датирани първите сведения за тези същества....
43
Ставна хирургия – кога е време за смяна на става
Операциите на тазобедрената става и коляното, при които част от естествената става се премахва и заменя с протеза, са много разпространни....
Масаж срещу хъркане
Става дума за масаж на езика – нарича се логопедичен масаж и се справя с хъркането поне за известно време....
Аюрведичен масаж Широдара
Ясно е, че Широдара е процес на дълбок релакс, при който скалпът и челото, в областта на третото око получават масаж със струя топло масло....
Кога патладжанът е развален и не става за консумация?
Ако се чудите как да разберете дали патладжанът, който сте купили, вече е развален и не става за консумация, има 8 начина да разберете кога е развален патладжанът и не е годен за консумация. А ето и кои са те:
1....
Защо жените не стават суши-майсториСмята се, че суши, благодарение на съставките си, може да излекува депресията наравно с шоколада и разходките по магазините и спа-центровете.
Един от деликатесите на японската кухня е танцуваща риба....
1
Съвети, за да не губите мускулна маса
В тази статия ще ви запознаем с основните съвети за запазване на мускулна маса, след като вече веднъж е била изградена....