Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пица с готово тесто от магазинаПица с готово тесто от магазина
1
Омесваме тестото. Разточваме тънко за подходящата тава. Намазваме с лютеницата или доматен сос. Подреждаме по желание. Печем за 20-25 минути в загряна фурна на 180-200 градуса....
Колко е истински шоколадът в родните магазини?Колко е истински шоколадът в родните магазини?
Видовете шоколад по родните магазини са наистина много, като в производственият процес се използват различни съставки, като например мляко, какаова маса или пък пудра, захар, какаово масло....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето. Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
1
Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Защо питката не става на конци?Защо питката не става на конци?
При приготвянето на питки и козунаци се смята, че те са истински сполучливи и добри, ако след разчупване вътрешността им се отделя на така наречените конци. За някои домакини е трудно да постигнат този резултат и вероятно...
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес. Диетичният кекс се пече...
Не всеки кашкавал в магазина е наистина такъвНе всеки кашкавал в магазина е наистина такъв
Фактът, че на един продукт има етикет с надпис кашкавал съвсем не означава, че продуктът в действителност е такъв и че е приготвен от мляко, обяви земеделският министър Десислава Танева. В Горна Оряховица, където...
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТесто за мекици, което не задържа мазнина
Това е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето....
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеТиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене
Измийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли. Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаКюфтета на тиган, които не задържат мазнина
Загрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
Защо белтъците не стават на сняг?Защо белтъците не стават на сняг?
Оказва се, че да разбиеш белтъци на сняг не е никак лесна работа. Очевидно не е достатъчно просто да отделиш белтъците и да разбиваш, за да получиш желания резултат. Опитните домакини обаче са наясно с всички тънкости за...
Как да не стават мазни бухтите?Как да не стават мазни бухтите?
Бухтите са една от най-любимите закуски у нас, особено в почивните дни, когато цялото семейство се събира, но все повече хора ги избягват, защото в повечето случаи те стават доста мазни....
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаБухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина
Затоплете прясното мляко и водата до 37 градуса, т.е. при потапяне на кутрето топлината да е приятна, а не пареща. Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно....
Какво става, когато биете тестото в масатаКакво става, когато биете тестото в масата
1
Тестото се вдига на височина над главата и се блъска върху масата, на която се меси....
Салатата не става чиста с течаща водаСалатата не става чиста с течаща вода
1
Добре е да знаете как да почистите плодовете и зеленчуците преди да ги готвите, за да може да ги превърнете във вкусни и в същото време безопасни ястия. Зелената салата например не се измива добре просто под течаща...
Не всеки ухапан от вампир става вампирНе всеки ухапан от вампир става вампир
43
Всеки, който е ухапан от тях също става вампир. Професорът предположил, че първия вампир се е появил на 1 януари 1600 г. — в началото на столетието, когато са датирани първите сведения за тези същества....
Ставна хирургия – кога е време за смяна на ставаСтавна хирургия – кога е време за смяна на става
Операциите на тазобедрената става и коляното, при които част от естествената става се премахва и заменя с протеза, са много разпространни....
Масаж срещу хърканеМасаж срещу хъркане
Става дума за масаж на езика – нарича се логопедичен масаж и се справя с хъркането поне за известно време....
Аюрведичен масаж ШиродараАюрведичен масаж Широдара
Ясно е, че Широдара е процес на дълбок релакс, при който скалпът и челото, в областта на третото око получават масаж със струя топло масло....
Кога патладжанът е развален и не става за консумация?Кога патладжанът е развален и не става за консумация?
Ако се чудите как да разберете дали патладжанът, който сте купили, вече е развален и не става за консумация, има 8 начина да разберете кога е развален патладжанът и не е годен за консумация. А ето и кои са те: 1....
Защо жените не стават суши-майсториЗащо жените не стават суши-майстори
1
Смята се, че суши, благодарение на съставките си, може да излекува депресията наравно с шоколада и разходките по магазините и спа-центровете. Един от деликатесите на японската кухня е танцуваща риба....
Съвети, за да не губите мускулна масаСъвети, за да не губите мускулна маса
В тази статия ще ви запознаем с основните съвети за запазване на мускулна маса, след като вече веднъж е била изградена....